BLAIRE trend tip: Módní blogerky milují mini kabelky!

Malé kabelky, fashion weeky
Týdny módy ve všech evropských metropolích i za oceánem se nesly v duchu mini kabelek. Opravdu mini. Čím menší tím lepší. Jak uchopit tento trend, aby byl přijatelný pro běžného smrtelníka?

 

Méně je více 

Ulice módních metropolí se během týdnů módy hemžily mini kabelkami, avšak běžný pracovní den není až tak módní záležitostí. Buďme upřímní. Chceme stylovou praktičnost, která nám sluší i slouží. Nejprve se podíváme do ulic naší módní metropole, a to nejen během fashion weeků, zasníme se a nasajeme inspiraci. Potom si trendy pražského týdne módy převedeme do běžného života. Přeci jenom kapku fashion weeku snese každý "pracovní oděv", no ne? :-)

prague fashion week

Street style fotografie z MBPFW. Zdroje fotografií: fashionbook.cz, elle.cz, vogue.cz

Přidáme také kapku mini inspirace z Paříže od Vogue CS, protože....Paříž, móda a Vogue jsou jako jeden. 

Snímek obrazovky 2018-10-12 v 12.55.54_1

Zdroj: vogue.cz

A teď je konečně čas probrat trend mini kabelek pro každodenní nošení!

 

Co na to české blogerky?

 

 

Od Vandy Jandy si můžete vzít trochu odvahy, rozhodně se nebojí "diva" looků. Takže dámy, jste-li z těch odvážnějších, jen do toho! Je libo boty s leopardím nebo tygrovaným vzorem, baret, balonové rukávy nebo neobvyklé střihy kalhot? ... Vše zastřeší mini kabelka. Zda ji uvážete kolem pasu a pustíte se do "ledvinkového" trendu nebo je vaše gusto kabelka do ruky (samozřejmě v mini velikosti), je jen na vás.

vandajanda

Zdroj fotografií: instagramový profil Vandy (@vandajanda)

Michaela Štoudková umí mini kabelku zkombinovat jak s ležérními tak s ryze elegantními outfity. Inspirovat se tedy můžete jejími módními výběry, jak pro oživení vaší "pracovní uniformy", tak chystáte-li se do divadla, na večeři při svíčkách nebo třeba na vernisáž.

michaela

Zdroj fotografií: instagramový profil Míši (@michaelastoudkova)

Nakonec si ukážeme velmi barevné fotky jedné z nejznámějších a nejúspěšnějších český blogerek. Nikol Moravcová se toho rozhodně nebojí. Trendy jí nevyděsí a přesto si dokáže udržet svůj osobitý styl. I z fotek je patrné, že svět vidí i pestrých barvách. Máte odvahu na metalickou mini kabelku

nikolm

Zdroj fotografií: instagramový profil Nikol (@nikolmoravcova)

  

Mini inspirace ze světa

Jak se s trendem mini kabelek popasovaly celebrity a známé tváře módního světa? 

minikabelky celebrity

Zdroj fotografií: Pinterest

Mini kabelku můžete vzít všude. Na večeři do restaurace, na romantickou procházku, do práce, na pochůzky, na párty (tady jí obhajovat ani nemusíme), do divadla...

Co na "mini" celebrity?

Kate Bosworth na prvním obrázku demonstruje ležérní look tón v tónu. Přidejte kabát a máte vyhráno i po skončení říjnového babího léta. Jednoduše, ale stylově jako Alexa Chung na druhém obrázku nebo si troufnete na dominantní červenou jako Reese Whiterspoon? Toužíte být vidět a milujete vzory? Zkuste k tygrovanému kabátu vzít žlutou mini kabelku jako Kate Moss. Budete nepřehlédnutelná. Olivia Palermo se toho nebojí a nikdy nebála, výrazný outfit ztlumila hnědou mini kabelkou do ruky. Modelka Winnie Harlow šáhla po "ledvinkové" kabelce. Outfit Emily Ratajkowski je dokonalou ukázkou toho, jak můžou džíny a bílé triko být šik a s těmi správnými doplňky vytvořit stylovou kombinaci. Vanessa Hudgens na posledním obrázku může být inspirací, jak použít mini kabelku jako doplněk večerního oděvu.

 

Zkuste mini kabelku i vy!

Kožená kabelka Valerie lahvově zelenáKožená kabelka Haidi vínově červenáKožená crossbody kabelka Bellinda černáKožená mini kabelka Eliana růžováKožená kabelka Elsbe žlutáKožená crossbody kabelka Elida taupeKožená crossbody kabelka Jossie fialováKožená crossbody kabelka Ophelia béžováKožená crossbody kabelka Rossella olivově zelená


 

 

1. Bordó a vínová mini kabelka je perfektní volbou podzimu. Dodá šmrnc temným podzimním outfitům a rozsvítí vás. Můžete ji obléci jako crossbody kabelku nebo jako ledvinku.

2. Metalické odstíny jsou třešničkou na dortu. Jsou skvělou alternativou také pro ty, jejichž šatník zrovna nepřetéká barvami. Jiskra v podobě zlaté nebo stříbrné kabelky vás rozsvítí a vy přitom můžete zůstat ve vašem černobílém světě. A to jsou "dvě mouchy jednou ranou." :-) 

3. Růžová nepatří jen do léta a jara. Krásně vypadá se zlatými doplňky. Oblečte růžovou mini kabelku k vašemu černému kabátu a vystoupíte z davu lusknutím prstu!

4. Černá je klasika. Černá je spása bezradných rán. Mini kabelka, která může být stylovou ledvinkou, elegantní kabelkou přes rameno na večer i crossbody na romantickou procházku, to je prostě trefa do černého!

5. Hnědá není tak nápadná, aby vás děsila. Hnědá mini kabelka je dost nápadná, aby vás rozsvítila, rozrazila občasnou temnotu podzimu a přitom byla stylovým doplňkem. V kombinaci s červenými detaily a zlatými doplňky je tahle kráska luxusním kouskem, který bude vám i podzimu prostě slušet...

 

Už máte svojí mini favoritku? Novou kolekci a krásné nové fotky najdete na blaire.cz!

Nikola, blaire.cz

 

Zobrazit všechny recenze