Street style: Inspirujte se podzimními outfity z ulice

Podzim převzal vedení, letní teploty jsou minulostí. Je přechodem od teplých letních dnů i nocí ke dnům a nocím, kdy mrazí. Přináší nám ale také úplně nové kolekce a zbrusu novou příležitost obměnit šatník. A to se počítá! Pokud ještě nemáte nakoupeno, zaútočte na podzimní kolekce.

Buďte cool, ale bez husí kůže!

Listí se zbarvuje a padá, příroda se připravuje na zimu. Připravte se i vy.

Jak na fashion kombinace, díky kterým ukážete nové kousky a přitom zůstanete v teple? Díky internetu se můžete inspirovat celebritami a módními nadšenci z celého světa. Nezapomínejte ale, že inspirace je všude, kam se podíváte. Všímejte si módních kombinací lidí, které potkáte na ulici cestou do práce. Podzimní dávku inspirace vám přinášíme i my. Co letí na podzim podle blaire?

 

Svetry všech barev a tvarů

Nic na podzim nezahřeje tak, jako horká čokoláda, láska a svetr! Pletené svetry a žerzejové topy budou s nástupem podzimu až do jara vaším nejlepším přítelem. Do svetrů se vyplatí investovat čas i peníze. Dejte si záležet na výběru svetru, který vám perfektně sedí a nekouše. Nevyčítejte si ani vyšší cenu, tato investice se vám vrátí! 

"Svetrové kombinace" z ulic

Svetr už dávno není oděvem babiček ani "ohozem" na chalupu. Svetry a pletené věci se za poslední roky vyšplhaly až na nejvyšší pozice módních hitparád. Dobře padnoucí svetr se postará o skvělou figuru i teplo. Nepodceňujte jeho sílu. 

svetry

Zdroj fotografií: Pinterest

Nechte svetr v barvě padajícího listí spadnout z jednoho ramena (nebo klidně z obou :-)), zkombinujte s džíny nebo džínovou sukní a na světě máte zajímavý outfit, který potěší oko a zahřeje tělo. Outfit v zemitých odstínech, jehož základem je kvalitní svetr a kalhoty, bude spásou na nejednu pracovní poradu. Velký svetr, který přehodíte přes téměř cokoliv, snad ani nemusíme obhajovat! Svetrové šaty s rolákem zase skvěle vypadají s černými nebo síťovanými silonkami (které se poslední rok hlásí o své módní slovo). Přes ramena přehoďte křivák, na nohy kotníkové boty a můžete vyrazit do ulic zapadaných barevným listím.

jersey

Zdroj fotografií: Pinterest

Žerzejové topy a slabší pletené věci jsou také podzimní spásou. Pokud se necítíte úplně dobře ve velkém svetru nebo ho nechcete nosit do práci, dokud teploměr nehlásí -10 stupňů, vsaďte na žebrované materiály a jemně pletené svetry! Top s dlouhým rukávem a rolákem ze slabé pleteniny nebo žerzejového materiálu vás zahřeje tak akorát, aniž by vás omezoval. Krásně vypadá s delší i krátkou sukní, s džíny i kalhoty. Perfektně se hodí také pod šaty nebo topy na špagetová ramínka. Je ideálním základem pro vrstvení.

Chcete si ještě užít sukně, dokud to jde? Obohaťte svůj šatník o dlouhé žebrované a pletené sukně. Další nezbytností podzimních měsíců jsou bezpochyby výše uvedené silonky. Ať už černé, síťované, tělové nebo jiné, silonky budou spásou několika ranních dilemat a prvních mrazíků.

 

Vrstvěte, aneb "krátké na dlouhé, dlouhé přes krátké" 

Nejlepší zbraní proti zimě a zároveň zachování dekorum (nejen v práci) je vrstvení. Několik vrstev na sobě vás zahřeje, aniž byste museli být zahaleni od hlavy až k patě. Pokud jste zimomřivý typ, vyzbrojte se na podzim a zimu dlouhými rukávy, košilkami a body. Protože co je vespod, se počítá!

Stylová kombinace, která vás zahřeje, je také "krátké na dlouhé a dlouhé přes krátké". Například: přes top s dlouhými rukávy nebo svetřík a džíny navlečte delší saténovou tuniku nebo top (jako na fotce výše). Na delší košili oblékněte pletený svetr. Pod kabát křivák nebo džísku. Pod džísku delší svetr a bavlněný top atd. Nechte se inspirovat...

vrstvy

Zdroj fotografií: Pinterest 

 

Na detailech záleží! I na podzim...

Kabelky, ledvinky, batůžky, doplňky a šály budou na podzim i zimu vaší spásou, když přijde na oživení celkového vzhledu. Chcete charakter? Vsaďte na kabelku s třásněmi! Ta umí dodat outfitu grády. Stejně působí také kabelka v metalické barvě. Hrát si na podzim můžete také s různými materiály a vzhledy. Například lesklá kabelka nebo semiš. Nebojte se ani neobvyklých tvarů kabelek, dodají na zajímavosti a stanou se doplňkem, který se hodí ke všemu. Ledvinka bude stylovým a neokoukaným elementem. Rádi se držíte klasiky? Změňte jen barvu vaší kabelky. Pořiďte si podzimní verzi vaší oblíbené kabelky. Kabelka v barvě padajícího listí se stane hvězdou všech podzimních outfitů, aniž byste musela dělat radikální změny nebo investice. Stejně kouzelně působí také čepice, klobouky, znovu moderní barety a pletené čelenky. Navíc vás udrží v teple. Rtěnky, náušnice, prstýnky, náramky a boty jsou dalším způsobem, jak jednoduchému podzimnímu looku vdechnout trochu "letního" světla. 

Kožená kabelka Anette olivově zelenáKožená crossbody kabelka Jossie zelenáKožená prošívaná kabelka Flo koňakově hnědáKožená kabelka Miriama hořčicově žlutáKožená kabelka Verena bordóKožená kabelka Sonia fango

 

 

 

Postrádáte tvar? Vsaďte na pásek!

Tip: Chybí vám u svetrů a podzimních věcí silueta? Pásek, ať už kožený nebo syntetický, umí zázraky! Uvažte opasek novým způsobem a celý outfit dostane hned nových rozměrů. Originální pásek a takové 2 v 1 bude ledvinka! Uvažte ji kolem pasu a máte po starostech s plandavým oblečením i kabelkou.

collage_1

Zdroj fotografií: Pinterest

 

„Pozdní štěstí je jako krásný podzim; člověk se z něj těší dvojnásobně.“ Gotthold Ephraim Lessing

Tak, ať máte krásný podzim a dvojité štěstí!

Nikola, blaire.cz

 

Zobrazit všechny recenze