Barvy podzimu: Jak vypadá nová sezona?

autumnblaire

Podzim oficiálně začne tuto neděli. S 23. dnem měsíce září už si nebudeme moci stěžovat, kde jsou ty letní teploty. Léto bude pro tento rok oficiálně minulostí. S trochou štěstí nás budou sluneční paprsky hřát v zádech ještě nějakou tu neděli, avšak měli bychom se připravit na klesající teploty a pravidelné dávky horké čokolády, kávy a čaje. Šatník doplňte o zásobu svetrů a dlouhých nohavic. V následujících měsících se bez nich, stejně jako bez horkých nápojů, neobejdete. A už máte podzimní tašku? V blaire.cz jsme vždy připraveni, a proto vám přinášíme podzimní kolekci, abyste si mohli vybrat svou favoritku už teď a s nástupem podzimu zazářit s krásnou kabelkou!

Barvy padajícího listí

Každé roční období je charakteristické určitou barevnou škálou. V podzimních měsících obzvláště, dominují každý rok stejné barvy. Jak už určitě tušíte, jsou to barvy padajícího listí. Bordó, červená, hořčicová, hnědá, koňaková, zelená a khaki. Znáte snad lepší definici podzimu, než je souhra těchto odstínů? Jak na ně, si ukážeme v následujících řádkách.

bordo

Zdroj fotografií: Pinterest 

Bordó, rudá a červená

Rudou a červenou buď milujete nebo nenávidíte. Ne každý se cítí dobře zahalen do nepřehlédnutelné barvy, kterou červená bezesporu je. Avšak červené šaty, nehty, rtěnka nebo kabelka rozzáří každou ženu. Pokud nepatříte mezi milovnice této barvy, respektive ve vašem šatníku se ani nevyskytuje, ale ráda byste dala šanci něčemu novému - zkuste doplňky. Nedokážete-li se sžít ani s červenými nehty či rty, vsaďte na kabelku! A podzim je skvělou příležitostí. Začít můžete s bordó barvou. Barva vína je tmavší, méně křiklavou variantou červené, nebude vás tolik dráždit a snadněji si na ní zvyknete. Naopak pro milovnice červené i bordó, začíná období, kdy se budete moci "vyřádit". Chcete novou kabelku na podzim? Jděte do bordó!

Kožená kabelka Janete vínově červenáKožená crossbody kabelka Bindy červenáKožená kabelka Haidi vínově červenáKožená kabelka Harper bordóKožená kabelka Ruth červenáKožená kabelka Emily červená

 

Koňaková, hořčicová a hnědá

Zemité odstíny a hořčicová jsou dominantou podzimu. Jsou snadné na kombinování s dalšími kousky vašeho šatníku a zároveň vám dodají šmrnc. Koňaková a hořčicová barva vás rozsvítí a převezme úlohu dominanty jinak neutrálního outfitu. Kabelka v barvě koňakové nebo hořčicové je doplňkem, který říká "podzim", aniž by musel křičet. Hnědá kabelka vám zase půjde ke všemu, splní úlohu černé a navíc bude zajímavým elementem každého podzimního looku. Chcete-li unikátní kousek, který bude ozdobou celého vašeho outfitu, vsaďte na kabelku s třásněmi, originální tvary a vzory. Inspirujte se níže.

mustard,brown

Zdroj fotografií: Pinterest 

Řekněte to kabelkou, beze slov!

Kožená crossbody kabelka Daria hořčicově žlutáKožená crossbody kabelka Dalia koňakově hnědáKožená kabelka Miriama hořčicově žlutáKožená kabelka Bille koňakově hnědákozena prosivana kabelka stacy horcicove zlutaKožená kabelka Nancy koňakově hnědá

 

Khaki a zelená

"Vojenské" barvy zelená a khaki jsou stylové a navíc neutrální. Nenutí vás k velkému výstupu z komfortní zóny a přitom nejsou černá. Khaki je šik, stylová a skvěle vypadá s denimem! A džíny, džísky, ale i džínové sukně jsou pro podzim nepostradatelným základem šatníku. Khaki vypadá skvěle také s hnědou, s hořčicovou, koňakovou a bordó. 

Kožená shopper kabelka Jane olivově zelenáKožený batůžek Tamira olivově zelenýKožená kabelka Tulia olivově zelená

 

Šedá a krémová jsou neutrální a nenápadné barvy, které oživí a "zesvětlý" černé kalhoty, odvažte se kabelkou v barvě bordó a máte vyhráno!

green

Zdroj fotografií: Pinterest 

Tmavě modrá

Džíny jsou modré a nosíme je ke všemu, ke všem barvám barevného spektra. Což dokazuje, že tmavě modrá je vděčná barva, která budu plnohodnotnou "náhradou" černé. Tmavě modrá vás nezklame ani ráno, kdy budete stát před skříní a přemýšlet, co na sebe. Tmavě modrá kabelka bude v záři posledních podzimních paprsků házet odlesky, které černá neumí. A i když černá je prostě černá, na podzim zkuste tmavě modrou. Na černou budete mít celou zimu. :-)

Kožená kabelka Iris tmavě modráKožená kabelka Massima modrákozena shopper kabelka solange modra

kozena kabelka mira modraKožená kabelka Flossie tmavě modráKožený batůžek Vivien tmavě modrý

 

Starorůžová, bledě modrá, zvířecí vzory

Na první pohled se to může zdát jako překlik. Není. I na podzim si užijte růžovou a bledě modrou! Ať už dohromady nebo zvlášť. Bledě modrá vypadá krásně k hořčicové. Růžová se skvěle hodí k hnědé i khaki. Nebojte se barevných variací ani v září a v říjnu, vždyť podzim je plný barev. Vrátili se vzory, leopardí vzor je "in", zkuste ho ztlumit tmavě modrou nebo klidně bílou. 

Inspirujte se:

collage

Zdroj fotografií: Pinterest 

 

5 faktů proč milovat podzim (minimálně vás přesvědčíme, že má i své světlé stránky)

1. Kdy jindy než na podzim si s takovou radostí zalezete během volna pod peřinu s šálkem horkého čaje a sledujete oblíbený seriál nebo film? P.S.: Vzpomeňte si, jaké to je, když je venku tma a prší a vy se zavrtáte pod peřinu do náruče vašeho milovaného...

2. Kdo by nemiloval sluneční paprsky babího léta, které mají ještě sílu, ale už nepálí, jen příjemně hřejí.

3. Nové kolekce, nový vítr do plachet, nová sezona, nová síla po letních měsících.

4. Blížící se konec roku, Vánoce. Nejste příznivec vánočního období? Myslete na to, že díky Vánocům máte po celém uspěchaném roce konečně příležitost strávit nerušené chvíle s těmi, které milujete. Navíc v obklopení dobrého jídla, cukroví a svařáku. A to bez pocitu viny. 

5. To barevné listí! 

 

Život je krátký a každé roční období má něco do sebe, užívejte si krásné chvíle. Ty totiž tvoří podstatu našeho života.

Nikola, blaire.cz 

 

Zobrazit všechny recenze