Léto na podzim: Jak obléknout letní kousky i v září a vyzrát na babí léto

header

Také vám dává přechodné období zabrat? Co na sebe, když ráno a večer už je chladno, avšak během dne si vystačíte s šaty a holými rameny... Zapomeňte na dilema, letos se vás netýkají! Vyzrajte na počasí a využijte babí léto na maximum.

Že letní oblečení se v září už nosit nedá? Dá. A my vám ukážeme, jak na to!

Máte oblíbenou džínovou sukni, které se nechcete vzdát? Nedělejte to...Oblečte k ní top s dlouhými rukávy, lehký svetřík nebo rolák a máte vyhráno. Přes ramena si přehoďte sako (nejlépe v letní barvě) a voilá! Oblíbené letní topy také ještě nezahazujte. Stačí sukni či kraťasy nahradit džínami a přidat křivák. Skvělým a elegantním doplňkem, který zahřeje jsou také šály a šátky (ty velké, které přehodíte přes ramena během chladnějších rán a večerů). Pokud jste si oblíbila džínové kraťasy do pasu, "zahřejte" je bílou košilí a sakem, koženou (nebo "koženou") bundou nebo džískou. Na nohy kotníkové boty nebo tenisky. A září vás nerozhodí!

1

Kalhoty nebo sukně?

Určitě jste už viděli ty široké kalhoty většinou ke kotníkům. Říká se jim cullotes, česky kalhotová sukně, a na babí léto a podzim jsou jako dělané! Černé půjdou ke všemu, oranžové nebo červené vás rozzáří a svislé pruhy vykouzlí nohy až do nebes. Také dlouhé šaty a dlouhé sukně byly stvořeny pro babí léto a podzim, užijte si je, než přijde zima a s ní dlouhá "kalhotová sezona".

2

Teplo od nohou

Co se obuvi týče, obout můžete, během babího léta i na podzim, pár oblíbených tenisek (pozn.: tenisky teď letí, a to ke všemu!), kotníkové boty nebo (pokud teploty dovolí) vaše letní esparadillky. Pokud hledáte vhodnou obuv do kanceláře a na oficiálnější typy setkání, ale přesto nechcete podpatky nebo působit příliš nastrojeně, vsaďte na pár mokasín. Mokasíny vypadají skvěle ke kalhotám, džínám i v kombinaci s oblíbenými letními šaty. Právě boty jsou ideálním řešením, jak zůstat v teple i na podzim a přitom mít "holé" nohy. Vždyť babičky své vnučky odedávna upozorňují větou "Adélko, máš teplo od nohou?" a babičky to vědí nejlépe. :-)

Vrstvěte

Šaty na špagetová ramínka se z letních šatů stanou i těmi podzimními, když pod ně oblečete bílé tričko, lehký svetřík s dlouhým rukávem nebo třeba bílou košili. Letní květované kimono, bude s křivákem navrch také stylovým podzimním doplňkem.

3

 

Trend alert: Tenisky a šaty, krajkový bralet, batůžky

Co k šatům na podzim? No přece tenisky!

Kombinace šaty a tenisky jsou hitem podzimu! Nejen, že vám díky teniskám nebude zima a nebudete se muset vzdát svých oblíbených rozevlátých šatů. Když přes rameno přehodíte ještě batůžek, máte outfit, ve kterém vám bude pohodlně, teplo a nejeden pár očí se ohlédne za vaší stylovou kombinací. Pokud jste milovnicí maxišatů - výborně! Doplňte je teniskami nebo mokasíny, křivákem nebo džískou a babí léto je vaše.

4

Nesmrtelná bílá košile a úplně slušný bralet

Další "módním móresem", který se teď v souvislosti v boji za rovnost pohlaví a stále žhavé téma genderové politiky v módním průmyslu rozmohl, je sneek peak spodního prádla. Nechte vykouknout kousek svého krásného krajkového braletu. Byla by škoda to krásné prádlo schovávat, že? Tady platí, že méně je dost! Vždy to vyvažte dlouhými rukávy nebo dlouhými nohavice, aby té odhalené kůže nebylo až příliš. Stačí zapnout o jeden knoflík méně a žádné vycpávky!

Bílá košile a bílá barva obecně je "way to go". S bílou košilí bude babí léto pod vaším velením, a to i v práci. Bílá košile je totiž ultimátní kousek. Pokud ji v šatníku ještě nemáte, spěchejte do svého oblíbeného obchodu. Pokud byste si na babí léto a podzim měla koupit jen jeden módní kousek, byla by to určitě dobře padnoucí (nejlépe bavlněná) bílá košile!

Tip: bílá košile pod ní bralet, džíny a bílé tenisky nebo mokasíny. Minimalistické, stylové a tak akorát. :-)

5

Podzim patří batůžkům! 

Batoh už totiž dávno nepatří jen do školních lavic. Na ulicích je vídáme stále častěji a módní nadšenci z celého světa hledají na podzim svého favorita. Proč batůžky? Jsou praktické, stylové, prostorné. Dají se nosit přes rameno, do ruky i jako klasický batoh. Mohou být elegantní, cool a jsou nepřehlédnutelným doplňkem. Už jste v klubu?

6 

 

Kabelka - nejlepší přítelkyně každé ženy

Během babího léta a slunečným záříjových dní si užijte barvy. Pokud už nemáte náladu na barevné oblečení, vsaďte na barevné a veselé kabelky. Růžová, oranžová nebo červená. Crossbody, do ruky nebo přes rameno. Vezměte svojí barevnou favoritku a rozsviťte svůj outfit i podzimní ulice barevnou kabelkou! Uvažte na ni šátek či šálu a ponesete klenot, který vám bude nejedna žena závidět. Doplňky na kabelky jsou perfektním způsobem, jak dát podzimu šmrnc a udržet tempo s babím létem. Různé chlupaté bambule, přívěsky a šátky vdechnou vaší kabelce nový život.

 

Kožená kabelka Eliza oranžováKožená maxi kabelka Alanis taupeKožená kabelka Ramona světle modrá

Kožená kabelka Matilde koňakově hnědáKožená kabelka Verena bordóKožená kabelka Adelia fango

 

 

Přejeme vám úspěšný vstup do září, společně s dětmi do nového školního roku a mnoho sil do nových pracovních výzev!

Nikola, blaire.cz

 

Zobrazit všechny recenze