Sbalte si kufry jako master! "Ready to go" během několika minut

Blaire na dovolenou_cover

Trápí vás balení na dovolenou, pracovní cestu, na víkend za město nebo třeba jen na noc k příteli? Trvá vám hodiny, než několikrát projdete, zda máte vše důležité a stejně něco zapomenete? Stojí vás balení kamkoliv více nervů než radosti? Chtěla byste si prostě sbalit kufry a zítra už sedět v letadle za tyrkysovými vlnami a písečnou pláží? My vám rozumíme, a proto jsme se rozhodli dát dohromady CESTOVATELSKÝ NÁVOD!

aneb

Jak se sbalit rychle, nezešílet a nic nezapomenout!

Sbalit si kufry raz dva? No ano! Stačí následovat několik důležitých kroků a bude profík i z vás. 

1. Plán A i B

Nejprve si srovnejte myšlenky.

Kam se chystáte?

Budete celý den (s pauzou na oběd, samozřejmě :)) odpočívat na pláži, večer popíjet a obrážet místní hospůdky, trhy a lahůdky? Nebo využijete každého výletu, budete poznávat okolí a hodně cestovat? Máte zarezervované ubytování nebo jedete "na blind"?

Jak dlouho tam budete a jaký je vlastně program dovolené?

Tím se vám jasně utvoří seznam věcí, které budete potřebovat. Projděte si v mysli celou dovolenou, jednotlivé aktivity a to bude vaším odrazovým můstkem. Klidně si udělejte seznam a odškrtávejte si, co už máte sbalené. Napište si cedulky, co sbalit až ráno atp.

packing_1

Zdroj fotografií: Pinterest

2. Systém a univerzálnost

Představte si den od rána do večera. Co budete v jednotlivých částech dne potřebovat? Projděte si, co budete mít na sobě od shora dolů. Oblékněte se v mysli - co všechno si oblečete a v jakou část dne. Snažte se myslet prakticky. Nepotřebuje celou svou kosmetickou skřínku ani šatní skříň.

Mějte systém: Kosmetika zvlášť, léky zvlášť, oblečení podle druhů, těžké věci naspod (nezmačkáte si háklivé kousky). 

Univerzální a multifunkční produkty jsou na cesty jako z nebe seslané. Krém, který lze použít na den i noc a dokonce na oční okolí (například Energie de vie od Lancome). Šampón, který je zároveň balzámem a rozčesávadlem nebo micelární voda, která odlíčí oči i make-up. Sem s nimi! 

V jednoduchosti je krása. Na dovolené je člověk naladěn na jinou vlnu a má jiný režim, proto se drže pravidla "méně je více".

kombinace

Zdroj fotografií: Pinterest

3. Kombinace 

Také už se vám stalo, že jste měla v kufru krásnou sukni, ale absolutně žádný vršek, který by se k ní hodil? Takže to skončilo tak, že sukně neopustila stěny hotelového pokoje? Udělejte si kombinace ouftitů už doma! Ušetříte si čas a stresy na dovolené. Navíc předejdete situaci "já nemám co k tomu!"

Rozložte si oblečení, které si chcete vzít s sebou a vytvořte si celý outfit tak, jak byste ho mohla obléknout. Ještě lépe...vytvořte si hned několik outfitů ze stejných kousků. Hodí se k té sukni večerní halenka i bavlněné tričko? Paráda! Máte outfit na procházku a zmrzlinu i na večeři a drink.

4. Variabilita

Buďte připravena na každou situaci a přitom ušetřete místo v kufru!

Sbalte si dlouhé i krátké kalhoty nebo dlouhou sukni (kdyby náhodou). Obyčejné i zajímavé kousky. Boty, které oživí každý outfit a boty, které se naopak budou hodit ke všemu. Budete-li potřebovat také pevné boty, nezapomeňte je přibalit.

Kožený batůžek Alcina béžovýKožený batůžek Isabella fangokozeny batuzek maisy vinove cerveny

Kožená crossbody ledvinka Tracy zelenáKožená crossbody ledvinka Ariana bordókozena crossbody ledvinka merle cervena

 

Nejjednodušším způsobem, jak dát všemu šmrnc a přitom ušetřit místo v kufru, jsou šperky a doplňky. Barevný šátek do vlasů i na kabelku, výrazné náušnice a prstýnky. Kabelka, která půjde ke všemu a bude ozdobou každého looku. Pokud budete hodně cestovat, pak je ideální batůžek nebo ledvinka. Nosíte většinou neutrální outfity, ale na dovolené je chcete trochu oživit bez velkého výstupu z komfortní zóny? Vezměte barevnou kabelku! Malé roztomilé crossbody oživí i celočerný look! Volné ruce? Vezměte jen krásnou peněženku!

kozena penezenka elisa zelenakozena penezenka tiane cervenakozena penezenka aris modra

 

 5. Kontrola

Důvěřuj, ale prověřuj.

Vše ještě jednou projděte a naskládejte do kufru od nejtěžšího po to nejnáchylnější. Vše složte, a jak to jednou po kontrole dáte do kufru, už to nikdy nevyndavejte! Až po příjezdu do dovolenkové destinace.

 

Zjistěte situaci v destinaci

Podívejte se, jaké vás čeká počasí. Zjistěte si, jaké je vybavení vašeho hotelu či apartmánu a jaké nabízejí služby. Je tam fén? Fajn, ten svůj nechte doma! Ve většině hotelových pokojů jsou samozřejmost ručníky, mýdlo a toaletní papír. Nestresujte se, v každé zemi se dá koupit šampon či pasta na zuby. Myslete především na své osobní věci, bez kterých se neobejdete nebo jste nesvá. Nezapomeňte na ženské hygienické nezbytnosti (kdyby náhodou). Dají se sice v každé zemi koupit, ale ušetříte se zběsilého běhání po místních obchůdkách a budete vždy připravena. 

dovolená

Zdroj fotografií: Pinterest

 

Naprosto snesitelná lehkost bytí

Vypněte a nechte vlny a slaný vzduch nebo čerstvý horský vzduch a nekonečné horizonty, aby odplavily všechny vaše starosti. Myšlenky ubírejte pozitivním směrem, přemýšlejte nad "zbytečnostmi" typu: "Otočím se už na břicho?; Mám hlad?; Dám si ještě jeden drink, zmrzlinu nebo snad obojí?; Namazala jsem si zadek, nějak mě pálí..." a podobně. :-)

 

Tip: Potřebovala byste ještě kousíček místa? Příruční zavazadlo toho snese hodně! Sbalte si do něj také všechny křehké věci, jako je laptop či foťák. Nezapomeňte ani "věci první pomoci", pro případ, že by vaše zavazadlo do destinace nedorazilo s vámi.

Kožená cestovní taška Josslyn černáKožená cestovní taška Modena červenáKožená cestovní taška Bora tmavě modrá

Kožená cestovní taška Josslyn hnědákozena cestovni taska modena konakove hnedaKožená cestovní taška Piera černá

 

Pokud se chystáte na dovolenou, krásně si ji užijte! Máte-li už dovolenou za sebou, myslete na tu další. :-)

Nikola, blaire.cz

 

Zobrazit všechny recenze