Jak na podzimní vrstvení - stylově a v teple | BLAIRE TIPY

Podzim a zima je období, kdy oblékání a svlékání zabere obecně více času. Na venek se halíme do čepic a šál, huňatých svetrů a teplých bot. Když vejdeme dovnitř, například do kavárny, vrstvy svlékáme. Vrstvení je jedním z nejlepších a nejjednodušších způsobů, jak zůstat v teple i během chladných měsíců. Zároveň se tak nemusíte vzdát trendy kousků a stylových outfitů. Když jedna vrstva oblečení nestačí, neznamená to konec transparentních topů, lehkých šatů a svetrů s průstřihy. Stačí přidat tílko, silonky či legíny nebo další svršek. Správné vrstvení oděvu vám umožní vypadat skvěle a cítit se dobře venku i vevnitř. V tomto článku se zaměříme právě na ty vrstvy v souladu s aktuálními trendy.

Otázka tedy zní: Jak být v teple a "in"?

Podzímní vrstení říjen 2021 2

Vrstva 1: Punčocháče a košilky

Jak vám zřejmě již došlo, první vrstva je spodní prádlo. Ne ale v tom klasickém pojetí, s tím se počítá i tentokrát. :-)  Na mysli máme zimní spodní prádlo, tedy punčocháče/silonky/legíny a košilky či tílka. Vrstva, která přiléhá k tělu a bude základním odrazovým můstkem dalšího oblékání. Věřte, že babičky měly s košilkami pravdu i tentokrát. Dle dalšího oděvu a počasí pak volte silonky či punčocháče nebo rovnou legíny. První vrstva vás bude příjemně hřát, ať už obléknete navrch cokoliv.

 

Vrstva 2: Topy

Halenka, průsvitný top a tričko

Chystáte-li se obléci pěknou halenku či zajímavý, teď je ta chvíle. Má-li zůstat 1. vrstva skryta, dejte si pozor na vykukující ramínka a správně sladěné výstřihy, případně rukávy atp. Pokud obléknete transparentní vršek, ujistěte se, že spodní vrstva k topu ladí a doplňuje ho. V případě průsvitných topů dbejte obzvláště, ať není 1. vrstva rušivým elementem ale naopak základem topu. U trička není co řešit. Pozor dejte jen na barvy. Pod bílým tričkem může být jiná barva vidět.

Blaire tip: Pokud neoblékáte černý top nebo nemá být 1. vrstva vidět, volte tílko v tělové barvě. 

Svetr, žerzej, dlouhý rukáv a košile

Svetry a další žerzejové svršky snesou 1. vrstvu bez problémů. Naopak bez ní by vám mohl být svetr nepohodlný. Pokud má svetr dlouhý rukáv, nebojte se jako první vrstvu obléci klidně i triko s dlouhým rukávem. Je-li velká zima, volte tílko, triko s dlouhým rukávem a až pak svetr.

Blaire tip: Výborně a stylově vypadá co-ord pletené tílko a svetr. Tedy sladěné pletené tílko vykukující z ladícího svetříku. 

coord

Zdroj: Pinterest

Kožená kabelka Matilde vínově červenáKožená kabelka Elena koňakově hnědáKožená kabelka Maurine vínově červenáProdukt Kožená kabelka Aurora šedáKožená kabelka Mira béžováKožená kabelka Vanesa béžová 

Všechny produkty jsou k dostání ve více barvách, stačí kliknout na obrázek.

 

Vrstva 3: Vesty a košile

Stylové pletené vesty skvěle vypadají, když pod ně obléknete dlouhý rukáv ve stejné či jiné ladící barvě. Co se výstřihu týče, dle vaší libosti to může být triko se stojáčkem či rolákem nebo klasický výstřih, který pod vestou "zmizí". Poštěstí-li se teplejší den, kdy dlouhý rukáv není potřeba, stačí vám tílko a pletená vesta navrch. Další vrstvy zakryjí ruce pro pobyt venku a vevnitř vám bude příjemně. 

Košile nemusí být jen 1. či 2. vrstvou. Když pod ně obléknete něco co vás zahřeje mohou tvořit 3. vrstvu. A to jak klasicky zapnuté, tak jako "kabátek" rozepnutý (například džínová košile na triku s dlouhým rukávem).

Blaire tip: Výborně vypadá také klasická košile pod pleteným svetrem nebo pletenou vestou. To je stylová kombinace, která volá po podzimu a zahřeje.

vesty a kosile

Zdroj: Pinterest

Blaire tip: Nepotřebujete kabelku, vystačí vám mobil a kreditka? Pak je pro vás stvořená kabelka na telefon!

Kožená mini kabelka Issa černáKožená mini kabelka Lana světle modráKožená mini kabelka Jessi na telefon zelená

Všechny produkty jsou k dostání ve více barvách, stačí kliknout na obrázek.

 

Vrstva 4: Level 1

Sako, džíska a křivák

Když počasí ještě dá, vzdát se nemusíte ani džínové bundy, stylového saka nebo křiváku. Oblečte pod ně odpovídající počet vrstev, navrch přidejte šálu a je to!

Blaire tip: Sako můžete obléci i v nižších teplotách pod kabát nebo bundu. In jsou letos také vatové vesty.

dziska

Zdroj: Pinterest

Kožený batůžek Maisy taupeKožená kabelka Vilma lahvově zelenáKožená kabelka - batůžek Agnese hořčicově žlutáKožená kabelka Roxane červená15087_kozena-maxi-kabelka-aurelia-konakove-hnedaKožená kabelka Miranda černá 

Všechny produkty jsou k dostání ve více barvách, stačí kliknout na obrázek.

 

Vrstva 4: Level 2

Kabáty a bundy

Až venku přituhne, přesedlejte na kabáty a bundy. Vlněný kabát vás zahřeje i v zimě, jinak ho doporučujeme spíše na podzim. Na tuhou zimu pak péřovou nebo vatovou bundu či kabátek. 

Blaire tip: Letos se mezi trendy pozvaly také svetry místo šály. Na vrch outfitu, přehozené přes ramena a ladně uvázané kolem krku. Další vrstva, která hřeje a vypadá stylově. 

sala

Zdroj: Pinterest

 

S láskou

Nikola, blaire.cz

 

 

Zobrazit všechny recenze