Street style aneb letní outfity pro nestálé letní počasí | Léto 2020

"Tento způsob léta, zdá se mi poněkud podivným." Slavná věta, která vystihuje letošní proměnlivé a, v porovnání s předchozími roky, chladné počasí. Zvykli jsme si na tropy a poměrně vysoké teploty od května do srpna (některé roky i dříve a ještě déle). Letos jsme "dostali" léto poněkud vymykající se těm předchozím. Jsou krásné a teplé dny, které jsou ale vzápětí kompenzovány chladnými dny, teplotními rozdíly klidně i o více než 10 stupňů Celsia. Předpověď je letos poněkud nespolehlivá a jen těsně před (a výjimečně) zrcadlí realitu. Zkrátka, počasí je letos jiné, než jsme byli za poslední léta zvyklí. Jako vždy, se ale lidstvo adaptuje a zvykne si. Pracujme tedy s tím, co máme a čerpejme z toho co nejvíce. Využijme krásné dny pro letní aktivity, pobyt venku na sluníčku a letní grilování. Ty chladnější zase pro odpočinková odpoledne, beztrestně strávená v kavárnách, baru nebo třeba u televize s pizzou a pěkným filmem.

Obrázek článku

Zdroj: Pinterest

Z důvodu popsaného výše, se dnes zaměříme na outfity a kombinace oblečení, které vás nezklamou ani v horku ani v chladnu. Nenechte se zaskočit krásným dnem a studeným večerem ani propršeným ránem a horkým odpolednem. Jak přechytračit proměnlivé počasí?

 

Overal a maxi šaty

To jsou dva druhy oděvu, který vás nezklame v proměnlivém letním počasí. Vzdušný overal vás zahřeje ráno, když prší a neupečete se v něm ani když odpoledne teploty stoupnou a sluníčko ukáže sílu svých paprsků. Co odkryjete a co naopak skryjete, je předmětem vašeho výběru. Buď ukážete nohy nebo zachováte dlouhé nohavice, preferuje-li to tak a odhalíte vršek. Džíska to jistí. Boty jsou na vašem výběru. Upřednostníte páskové sandálky, pantoflíčky nebo fandíte teniskám? Je to na vás.

Stejně tak je to i s maxi šaty. Až už si vyberete "maxi" v podobě dlouhých rukávů nebo "maxi" v podobě délky, nezklamou vás. K šatům, stejně jako k overalu, se hodí tenisky, podpatky i ploché sandálky. Outfit dolaďte správnou kabelkou, batůžkem nebo ledvinkou (ta mimochodem skvěle zastoupí pásek, když vám chybí silueta) a je to! Vizuální inspiraci a tipy na kabelky k overalům a šatům najdete, jako vždy, níže.

Zdroj: Pinterest 

Kožená kabelka Sienna červenáKožená kabelka Chiara bíláKožená crossbody kabelka Daria tmavě modrákozena kabelka emilia zlataKožená kabelka Emily zářivě růžováKožená kabelka Loredana zelená 

 

Vzdušné materiály

Obecně vzato, cokoliv, co by se dalo označit přívlastkem "vzdušný", je vhodné. :-) Kalhoty ze vzdušného materiálu v 7/8 délce jsou ideální pro kombinaci s tílkem nebo (ano vzdušnou) halenkou a topem. Ráno zahřejí, odpoledne nechají letní vánek, aby vás osvěžil. Zázraky umí pásek, kabelka a šperky. To jsou detaily, které outfit dovedou k tzv. dokonalosti.

Sako a džínová bunda

Stylové, vhodné do práce, jen tak ven, na rande i na párty. Vyrovná změny počasí, aniž by zásadně rozhodilo outfit. Naopak, hodí se k většině letních outfitů a dodá jim šmrnc.

Zdroj: Pinterest

Kožená kabelka Megan šedáKožená kabelka Vilma fangoKožená crossbody kabelka Paulina koňakově hnědáKožená kabelka Cornelia žlutáKožená kabelka Virginia bíláKožená kabelka Elena černá

 

 

Saténové šaty pro teplejší dny, zavinovací šaty s džínami pro chladnější dny

A nakonec si dáme dávku vizuální inspirace pro obě verze počasí. Pro teplé dny saténové šaty, jejichž materiál příjemné chladí. Jednoduše je buď "přikrášlíte" pro večerní událost nebo naopak k nim obléknete tenisky či pantoflíčky a voilá - denní outfit je na světě.

Pro chladné dny tu máme oblíbené a in zavinovací šaty doplněné o džíny pro zahřátí. To je také skvělý způsob, jak se nemuset vzdát oblíbených letních šatů a zároveň nezmrznout, když teploty klesnou pod 20 stupňů.

Zdroj: Pinterest

 

Pásek dělá siluetu

Některé kousky oblečení dostanou šmrnc až s opaskem. Některé kalhoty, šaty nebo lehké kabátky zkrátka nejsou to pravé, dokud je nedoladíte páskem. Najednou vznikne silueta a zajímavý detail, který vše podtrhne. Pásek má sílu a jeho největší zbraní je právě ta schopnost outfit potrhnout a dodat mu ten správný šmrnc. 

 

Dámský kožený opasek pudrově růžovýdamsky kozeny opasek cernydamsky kozeny opasek bily

 

1 módní (a méně známé pravidlo) na konec

Velmi často se trápíme před šatní skříní a nevíme, co nám na vybraném outfitu nehraje. Velmi často za to nemůže halenka, ale kalhoty, sukně nebo jiný zvolený spodní díl. Pokud výměna svrchního dílu nepomůže a vy se stále necítíte ve své kůži, vyměňte kalhoty/sukni za něco jiného. Vážně. :-)

 

S láskou

Nikola, blaire.cz

Zobrazit všechny recenze