5 zimních módních nezbytností, bez kterých se neobejdete

Zima letos udeřila ve svém přirozeném termínu. Téměř s Martinem na bílém koni přišel i první sníh. Pár teplejších dní se nám sem tam ukáže, avšak většina dní už je a bude "zimová". Přinášíme vám proto 5 nezbytností zimní garderoby, bez kterých se neobejdete, resp. bez kterých vám teplo nebude. V zimně je těžší udržet všechny zvolené outfity stylové. Jde především o komfort a teplo. Móda se musí trošičku upozadit. Vzdát se ale svého stylu rozhodně nemusíte. Zářit se dá i pod kabátem a čepicí. Jsou totiž kousky oděvu, které umí vyčarovat zimní oděv jako z Ledového království!

5 zimních tipu bez kterých se neobjedete

Kabelka jako šperk

Kabelka je šperkem každého zimního oděvu. Umí rozrazit tmu zimních dní i večerů a dodá "zabubanému" oděvu šmrnc. Na jejím výběru si dejte záležet. Ozvláštnit oděv můžete tvarem a barvou kabelky, detaily jako je zajímavý vzhled nebo zipy, třásně či tráky a v neposlední řadě i způsobem nošení. Velmi hezky vypadají v zimě ledvinky oblečené crossbody přes vatovanou bundu - dají jí tvar. Crossbody kabelky v zajímavém provedení přes dlouhý kabát. Nebo třeba kabelka s řetízkovým trákem přes kratší kabátek. Shopperka se hodí vždy, navíc pojme čepici a rukavice po příchodu do tepla. Batůžky jsou praktická záležitost, v zimě obzvláště.

Kožená crossbody kabelka Daria béžováKožená kabelka Elena černáKožená kabelka Tulia zářivě růžová18468-1_kozena-kabelka-donatella-oranzova_117829_kozena-kabelka-odeta-fangoKožená kabelka Cornelia černá

*Všechny kabelky jsou k dostání ve více barevných variacích. Stačí kliknout na obrázek.

Velká šála 

Velká šála umí zázraky. Je nepřehlédnutelnou ozdobou kabátu, navíc opravdu zahřeje. Vyhrát si můžete se stylem, jakým ji kolem krku uvážete. Ladně přehozená přes rameno působí "francouzsky". Lemující klopu kabátu (tedy spuštěná svisle dolů, jen kolem krku) působí formálně nebo uvolněně, v závislosti na stylu oděvu. Přes ramena je elegantní a hodí se třeba na cestu na společenskou akci, vánoční večírek nebo do divadla. Zavázaná do uzle je velmi praktická pro procházky v přírodě i po městě při honbě za svařákem. :-)

18291-1_damska-sala-vanessa-horcicove-zlutaDámská oboustranná šála Nicoletta zeleno-šedá18381-3_damska-sala-emely-svetle-seda

14493-1_nhp-611314532_nhp-604914934-1_nhp-6275

*Všechny šály jsou k dostání ve více barvách. Stačí kliknout na obrázek. 

Čepice a další pokrývky hlavy

Nepostradatelnou součástí zimního šatníku jsou čepice a barety. I ty umí dát oděvu šmrnc a dodat mu na stylu. Bez problému tak projektujete svůj vkus i do zahaleného outfitu cestou do práce. Alternativou může být i klobouk, pokud jsou vaší záležitostí. Krásné jsou také pletené čelenky, které mají jednu nespornou výhodu - neničí účes jako třeba čepice. A narozdíl od čepic si rozumí i s culíkem. Pokud jste fanynkou chlupatých klapek na uši, nebojte se je vynést ven.

čepice

Zdroj: vlastní fotografie blaire.cz

Rukavice

Ne však nevzhledné rukavice, ve kterých byste šla tak maximálně stavět sněhuláka s dětmi. Stylové rukavice, ve kterých můžete do města, můžete je obléci ke kabátu a budete šik. Rukavice, ve kterých nebudete mít problém uchopit hrnek se svařákem. Skvěle vypadají rukavice kožené či koženkové, semišové nebo rukavice, které mají nenápadný avšak efektní detail. Inspiraci hledejte níže.

NHP 0870NHP 4490NHP 2445NHP 08399152_nhp-23929227_nhp-2403 

*Všechny rukavice jsou k dostání ve více barvách. Kliknutím na obrázek zobrazíte.

Statement kabát

Kvalitní, dobře padnoucí kabát v preferované délce a barvě dle vašeho osobního vkusu. Vatovaná bunda je skvělá a nepostradatelná součást zimy. Dovedete si však představit, že jdete ve vatované bundě do divadla nebo na vánoční večírek a obléknete ji k šatům a podpatkům? Ano, existuje několik málo stylů bundy, která má např. projmutý pas a hodila by se i k elegantnímu oděvu, avšak kabát nepřebije. Kabát proto považujeme za nezbytnost zimního šatníku a na tomto seznamu nesmí chybět.

DSC_2972

Zdroj: vlastní fotografie blaire.cz 

Zobrazit všechny recenze