Capsule wardrobe: Základní kousky šatníku, bez kterých se neobejdete

Znáte pojem CAPSULE WARDROBE? Pokud ne, je na čase se seznámit! Jedná se o několik ZÁKLADNÍCH KOUSKŮ ŠATNÍKU, které společně vytvoří perfektní outfit pro každou příležitost. Stejně tak skvěle doplní většinu outfitů během vteřinky. Díky nim už nikdy nestrávíte nesmyslný čas před šatní skříní paralyzovány dilematem "ach bože, co si dnes vezmu na sebe...". A protože se právě nacházíme v jarním období, v tomto článku si představíme nepostradatelné kousky oblečení pro jaro a léto 2022. Existuje totiž spousta lepších aktivit, než nevědění, co si obléci. Třeba ranní káva! ;-)

Capsule wardrobe

 

Bavlněné tričko

Takové, které padne. V barvě, která vám sluší. Kvalitní materiál je samozřejmostí. Nejlépe v některé z těch neutrálních, protože pak nemusíte řešit ladění barev a nuance odstínů. Obléknete k džínům, sukni nebo kraťasům. K teniskám, kotníkovým botám nebo mokasínám. Navrch sako či kabát a je hotovo. Bez dilemat, bez starostí, rychle.

bílé tričkoZdroj: Pinterest

 

Bílá košile 

Protože ta vás zachrání ve dne i v noci. Krásně se hodí jak k džínům tak třeba k mini sukni pro večerní outfit. Výborně vypadá i s kulotkami, společenskými nebo širokými kalhotami. Prodyšný a kvalitní materiál (bavlněná nebo lněná košile nejlépe).

bílá košileZdroj: Pinterest

 

Perfektně padnoucí džíny

Je nutno cokoliv dodávat? Džínů každopádně doporučujeme mít více. Více odstínů, více střihů a stylů. Džíny jsou totiž vděčný kousek, který nikdy z módy nevyjde. 

jeansZdroj: Pinterest

 

Společenské kalhoty

Libovolného střihu a barvy dle vašich preferencí. Pokud je sladíte k saku, je to bod navíc pro vás. Nosit je pak můžete buď jako oblek dohromady nebo zvlášť. Každopádně je fajn mít více možností. Zda si vyberete klasický střih s rovnými či úzkými nohavicemi, nohavice flare či široké, vysoký či nízký pas, je už na vašem osobním vkusu. Jen ať vám padnou a cítíte se v nich dobře. O to tady jde!

spol.kZdroj: Pinterest

 

Sako

Aktuálně letí spíše střih oversized, tedy více či méně volný. Pokud jste ale zastánci spíše dobře padnoucího saka, které sedí na tělo, jděte do něj. Každopádně...sako se vám ve skříni neztratí! Hodí se pro neformální i formální události. A v létě ho využijete jako vrchní vrstvu přes šaty a lehké topy. Nahradí džísku nebo lehký svetr, dodá vám styl a šmrnc. Pokud nosíte sako ráda, kupte si jedno univerzální v neutrální barvě. A druhé barevné, které dodá jiskru každému jarnímu a letnímu oděvu. 

sakoZdroj: Pinterest

 

Univerzální šaty

Ať už vyberete pouzdrovky, malé černé nebo midi šaty, mějte nějaké takové ve skříni. V životě se totiž několikrát vyskytne příležitost, kdy za jejich existenci poděkujete. Ono sladit vršek a spodek oděvu nemusí být vždy jednoduché. Nebo prostě pořád něco chybí...máte top, ale ne sukni či kalhoty, které by se k němu hodily nebo outfit by byl, ale neladí boty atp. Šaty jsou 2v1 a když budete mít doma i univerzální společenské boty, už se vám nestane, že nebudete mít na nahodilou společenskou událost co na sebe. Štěstí přeje připraveným.

šatyZdroj: Pinterest

 

Bílé tenisky

Jsou jako černá kabelka...k džínům, šatům i společenským kalhotám. Bílé tenisky jsou naprosto univerzální obuv. Najděte takové, které jsou vám pohodlné a korespondují s vaším stylem. A projdete v nich celé jaro a letní večery.

 

Boty do společnosti

Ať už preferujete podpatky, mokasíny nebo baleríny, najděte takové, které vás nezklamou. Boty, ve kterých vydržíte celý den či večer, jak bude situace vyžadovat. Takové, které se hodí k vašemu go-to outfitu pro společenské události.

 

Kabelka pro běžný den

Crossbody, do ruky nebo přes rameno. Velká, malá či mini. Velikost a styl je na vás. Hlavně, ať se ke všemu hodí nebo vše doplní, jak chcete. Ať je přesně ve vašem vkusu a ať si rozumí s vaší garderobou. Ideální je mít jednu vetší kabelku, která pobere papíry, dětské hračky, menší nákup atp. A druhou, menší, která se postará o posezení v kavárně, víkendový výlet a tak, vždyť to znáte. My ženy potřebujeme zkrátka kabelku pro každou srandu.

Kožená prošívaná kabelka Lucrezia černáKožená shopper kabelka Solange petrolejováKožená kabelka Megan šedáKožená kabelka Miriama koňakově hnědáKožená crossbody kabelka Vanda fuchsiováKožená kabelka Guilia pudrově růžová

Kožená kabelka Amorie černáKožená kabelka Antonella bíláKožená kabelka Elena koňakově hnědá

*Všechny modely kabelek jsou k dostání ve více barvách. Stačí kliknout na obrázek.

 

Kabelka pro speciální události

Do divadla či kina, na večeři či skleničku nebo třeba na ples. Zkrátka pro speciální událost. Myslete na to, ať se hodí a doplní celkový look, který máte ve skříni pro tyto příležitosti. Ideální stav? Jedna černá, protože černá kabelka je prostě jistota. A druhá barevná nebo zajímavá vzhledem, která trošku povznese jednoduchý oděv a dodá mu ten správný šmrnc.

15904-1_kozena-prosivana-kabelka-flo-konakove-hnedaKožená crossbody kabelka Lora černá16375_kozena-crossbody-kabelka-clio-bilaKožená mini kabelka Bonita zlatáKožená kabelka Cornelia koňakově hnědáKožená crossbody kabelka Daria béžová 

*Všechny modely kabelek jsou k dostání ve více barvách. Stačí kliknout na obrázek.

 

Co k čemu? Hotovo!

Tak na rána, večery a všechny další příležitosti, kdy vybíráte co na sebe, bez dilemat a dlouhého zkoušení a ladění. Vy už totiž sladěno máte!

 

S láskou

Nikola, blaire.cz 

Zobrazit všechny recenze