Trendy roku 2022 - co se bude nosit v roce 2022

Máme tu nový rok. Rok dvojek. Magický rok (věřme). Tedy nové výzvy a nové zkušenosti, radosti a starosti. Dalších 365 dní na nová setkání, smích, lásku a prožívání života naplno. Jděte do hloubky, opusťte komfortní zónu a dejte šanci novému. Nezapomeňte však především čechrat to "staré" a stálé, co dělá váš život takovým, jaký je. Krásný.

A protože začátek roku je spojen s novými začátky obecně, podíváme se, co se bude v roce 2022 nosit. Jaké jsou módní trendy pro tento rok? Co bude in, co se udrží v módní hitparádě z loňska a jaké nové hity se objeví na scéně? :)

2022  

Stálice z roku předchozího a vliv let sedmdesátých

Široké kalhoty a kraťasy už se snažily v roce 2021, v roce aktuálním tomu nebude jinak. Kostýmky přiléhavé i oversized, vycpaná ramena, lehké zvony a široké nohavice. Overaly, ať už dlouhé či krátké, doplní výsluní šatů. Mini - šaty i sukně. Ty už se hlásily o slovo loni a v roce 22 své postavení upevní. Nebojte se odhalit nohy. V zimě se zahřejte silonkami (nejlépe se vzorem - puntíky, štras, geometrické tvary či barevné), v létě zase ukažte světu opálené nohy. Boty na platformě s blokovým podpatkem se na pár let upozadily a daly přednost obecně nižším podpatkům, teď se vrací na scénu v plné parádě, jak už konce roku 21 naznačily. Stejně tak průstřihy, ty jsou aktuální a žhavé téma módního světa. Tyto detaily vypadají skvěle na šatech, topech, svetrech i kalhotech.

 trendyZdroj: Pinterest

 

Bavlna, satén a třásně 

Co se materiálů týče, je kladen důraz na udržitelnost a kvalitu. Vybírejte takové materiály, ve kterých vám bude pohodlně. Vzdušná bavlna má skvělé tepelné vlastnosti, zahřeje a odvádí vlhkost. Satén je jako pírko a v létě vám bude na těle vlát. Pokud obléknete saténovou košili v zimním období, můžete se zahřát první vrstvou v podobě bavlněného tílka. Třásně a různé peříčkové detaily vypadají skvěle na šatech, jako top, na rukávech i nohavicích. Pro různé oslavy a slavnostní příležitosti jako dělané.

trendy 2 Zdroj: Pinterest

 

Bokovky, crop topy a korzety

Novinka letoška budou bokovky. Velký návrat zažívají také široké opasky a topy korzetového vzhledu. Ty dělají hezkou postavu a umí zeštíhlit. Co se stále nevzdává a jen tak nevzdá, jsou crop topy a bralety.

Tip: Pokud je tento trend pro vás neuchopitelný, zkuste obléci krátký top jako první vrstvu pod sako. To vypadá šik a sofistikovaně. Ukáže kousek, ale ne příliš.

trendy 3Zdroj: Pinterest 

 

Vzory a kontrasty

Vzory, ať už na šatech, topu nebo silonkách jsou in a hodí se jak pro studené tak teplé měsíce. Kontrasty v podobě color-blocking, tedy kombinace dvou výrazných různých barev. Například růžové šaty a k tomu žluté sandálky. Fialovou kabelku ke žlutému outfitu atp. Poletí také kontrasty v podobě černo-bílé. Puntíky a různé geometrické tvary v této barevné kombinaci jsou výrazné samy o sobě, proto by se zbytek oděvu měl nést ve střídmějším duchu. 

trendy 4Zdroj: Pinterest 

 

"Barva roku je fialová.

Využít ji můžete jak pro

kombinace tón v tónu

tak pro kontrastní párování."

 

Kabelka roku 2022

je kvalitní a praktická (ostatně jako každý rok), v tomto ohledu kabelky trendům nepodléhají. Co se stylu týče, pořád jsou v kurzu kabelky malé a mini. Z módy nikdy nevyjdou ani klasické pevné kabelky tzv. "kancelářské". Ty jsou zkrátka módní stálice. Černou shopperkou nezkazíte nic. Pokud chcete experimentovat, a to obzvláště pak v teplých měsících, pusťte se do barev. Malá barevná kabelka je pro jaro a léto tím nejlepším doplňkem! Batůžky, ledvinky nebo kabelky na mobil jsou další variantou pro ty, které nejsou vyloženě "kabelkové". 

 

Blaire tipy pro leden 2022

Ryze zimní barvy, třásně nebo praktická ledvinka. Výběr je na vás. Na našem e-shopu začínají slevy, a to je nejvhodnější doba políčit si na vaši první kabelku nového roku. :-)

Kožená kabelka Matilde koňakově hnědáKožená kabelka Amaya zelenáKožená kabelka Alessia béžováKožená crossbody ledvinka Nadine koňakově hnědáKožená kabelka Mira olivově zelenáKožená kabelka Ginevra fangoKožená mini kabelka Irma zelenáKožená kabelka Megan bordóKožená crossbody kabelka Salima černá

*Všechny kabelky jsou k dostání v různých barvách, stačí kliknout na obrázek. 

 

Krásný start roku 2022!

S láskou

Nikola, blaire.cz

Zobrazit všechny recenze