Dress code: svatební host 2022 aneb co na sebe na svatbu?

Chystáte se letos na svatbu? Tedy ne na tu vlastní. V tomto článku se zaměříme na svatební hosty a jejich oděv. Na nepsaná pravidla. Jaký dress code, není-li stanoven, byste měli dodržet? Čemu se vyhnout, s čím opatrně a co by naopak nemělo chybět? Pojďme se ponořit do svatebního dne někoho jiného. Mnoho z vás totiž tvrdí, že cizí svatbu si užije více. V tom smyslu, že máte odstup, vše sledujete zpovzdálí a máte prostor pro volnou zábavu. Kdežto nevěsta a ženich mají spousta povinností, jako je krájení dortu, focení, první tanec a tak dále, vždyť to znáte.

Nuže...jdete letos někomu na svatbu? A víte co na sebe?

svatební host dresscode 

Základní pravidla oděvu svatebního hosta

1. Ego stranou

Upozaďte ego. V tento den nejste hvězda show. Nejdete tam proto, abyste zazářili a přehlušili svatební šaty nevěsty. Extravagantní kousky, které nejdou přehlédnout na žádné fotografii ani ze vzdálenosti několika metrů, nechte určitě ve skříni. Nic křiklavého, nevkusného nebo příliš odhalujícího se na svatbu nehodí. Ego a opulentní kousky nechte doma.

2. Respektujte dress code!

To je bez debat. Je-li pro svatbu, na kterou jste pozváni, stanoven dress code, tedy je jasně dáno, co máte mít na sobě a co naopak není povoleno, bezpodmínečně jej dodržte. Někdy je těžké sehnat správné šaty, ve kterých se cítíte dobře a respektují požadavky. Dejte si ale tu práci, nemáte na výběr, vaše svatba to není. 

3. Bílá a černá? Ne!

Na žádnou svatbu, tedy nevyžaduje-li to dresscode, se celočerný a celobílý look nehodí! Černá by značila smutek a dávala dojem, že se sňatkem nesouhlasíte, což není vaším právem soudit. Bílá je nerespektování nevěstina výsadního postavení. Bílé jsou jen šaty nevěsty, ty vaše by bílé rozhodně být neměly!

 

Letní svatba - outfity pro teplé svatební dny

Pastelové barvy, vzdušné materiály, krátké i dlouhé šaty. Bermudy a sukně, květinové topy, barevné halenky, lehké overaly. Cokoliv, co splní přání a požadavky dresscodu a sedí vám. Šaty vám musí padnout a musíte se cítit dobře, sami sebou. Budete v nich celý den. Snažte se najít něco, v rámci dress codu, co zároveň sedí vašemu stylu a vkusu. Obecně platí, že pastelové a světlé barvy jsou nejlepší a nejspolehlivější. To ovšem neznamená, že nemůže jít ve vašich milovaných neutrálních odstínech. Naopak. Béžový look je pro svatbu ideální! Inspiraci přikládáme níže...

Dlouhé šaty a overaly

šatyZdroj: Pinterest

Krátké šaty

šaty2Zdroj: Pinterest

Kalhoty, bermudy a sukně

bermudy Zdroj: Pinterest

 

A co kabelka?

Kabelka pro svatebního hosta by měla být v první řady v souladu s celkovým outfitem. Měla by váš oděv doplňovat, ale ne přehlušovat. V tomto případě volte kabelku opravdu jen jako doplněk. Nezapomeňte, že po většinu dne jí nebudete mít u sebe a velmi pravděpodobně bude spíše na židli než na rameni. Proto plánujte outfit jako celek i bez kabelky, kterou pro tentokrát považujte za praktickou nezbytnost. Ano, musí být hezká a ladit, ale není hvězda show. Šmrnc dodejte šatům šperky, laky na nehty a líčidly.

P.S.: Pro svatbu platí obzvláště - všeho s mírou!

Kožená kabelka Azelia bíláKožená crossbody kabelka Bonnie béžováKožená crossbody kabelka Sharon fangokozena mini kabelka bonita fuchsiovaKožená crossbody kabelka Priscila pudrově růžováKožená crossbody kabelka Vanda bílá 

*Všechny kabelky jsou k dostání ve více barvách. Stačí kliknout na obrázek.

 

Nasávejte atmosféru 

Užijte si svatební den někoho jiného. Má kouzlo. Vnímejte emoce, nechte si tělem projet "husinu" a načerpejte energii z lásky, která tento den provází. Je to vzácné a nenahraditelné.

S láskou

Nikola, blaire.cz

Zobrazit všechny recenze