Instagram inspirace: Trendy maminky aneb nositelné trendy jaro/léto 2021

Blaire není zastáncem slepého následování módních trendů. Razíme spíše teorii "v čem se dobře cítím, dobře vypadám" a Instagram a trendy vnímáme jako zdroj inspirace. Některé trendy jsou skvělé pro obnovu šatníku a variabilitu v oblékání. Jiné je lepší ponechat na přehlídkových molech.

Dnes se inspirujeme na internetu, konkrétně na Instagramu. Co se aktuálně na oblíbené sociální síti "nosí"? Jakými trendy pro jaro/léto 2021 se může "normální žena" inspirovat a využít pro svůj běžný den? Nemluvíme o trendech, ve kterých si sotva sednete nebo byste se nevydala ani na poštu. Na mysli máme trendy, ve kterých budete šik a cool a zároveň v pohodlí. Módní trendy, ve kterých zvládnete dohonit potomka, co zrovna začal chodit, ve kterých můžete v klidu vyrazit s kočárkem do města. Trendy, které můžete odít do práce i stylové outfity pro doma.

Dnešní článek je věnovaný ženám, které si svůj vkus a styl udržely i po porodu, i při péči o jedno či více dětí. Na všechny silné ženy, které se nebojí své já ukázat světu, jsou zdravě sebevědomé a znají svou hodnotu. Ani mámy se nemusí vzdát módy a trendů... 

Tak jaké trendy jsou vůbec pro tuto sezónu v kurzu a dají se využít pro běžný den?

 

Pletené a žerzejové šaty a co-ord sety

Pletené šaty z bavlněného žerzeje jsou pohodlné a šik. Využijete je na doma i do práce. V kurzu jsou také ladící sety, ať už v neutrální barvě nebo třeba baby blue, která se letos také těší slávě. Krásnou inspiraci jsme objevili na instagramovém účtu manželky Majka Spirita, své a sebevědomé Marii Dušičky - @maria.dusicka. Maria je důkazem, že ani po porodu vám není zapovězen ladící set s průstřihy, přiléhavé šaty či crop top. Nebojte se odhalit své přednosti a zakrýt to, co na sobě nemusíte. Budete se cítit i vypadat skvěle.

maria.dusicka_1

Zdroj: Instagram @maria.dusicka 

Kožená crossbody kabelka Vanda bíláKožená prošívaná kabelka Flo koňakově hnědáKožená kabelka Minerva pudrově růžová 

 

Šaty - pro jaro a léto stvořené

V minulém článku jsme zmiňovali, že do kolonky "in" se pro sezónu jaro/léto 2021 řadí šaty, především v midi nebo mini délce. Z barev vévodily molům šaty červené a červené se vzorem, například květinovým. A také malé černé se sofistikovanými střihy. Co si ale budeme povídat, jakékoliv šaty jsou pro léto v kurzu. Protože šaty jsou pro jarní a letní měsíce jako stvořené. Inspiraci jsme si půjčili z instagramu švédské blogerky a maminky dvou synů Kenzy Zouiten Subosic - @kenzas.

kenzas 

Zdroj: Instagram @kenzas

Kožená crossbody kabelka Posie růžováKožená kabelka Guilia pudrově růžováKožená kabelka Ruth pudrově růžová

 

Barevné mini kabelky a mintová barva

Malé kabelky jsou v kurzu už nějaký ten rok. Letos ještě zmenšují. Pokud nejste příznivec větších kabelek či batůžků, určitě vás tento trend osloví. Inspiraci na malou kabelku, stejně jako na mintové jarní a letní outfity, jsme čerpali na instagramovém profilu švédky Janni Delér Olsson - @jannid, která čeká letos v dubnu svého druhého potomka. 

Mintová barva je něžná a nositelná. Pro jarní a letní měsíce je naprosto ideální....volá po Mojitu a slunečních paprskách. :-)

jannid

Zdroj: Instagram @jannid 

Kožená kabelka Viviana hořčicově žlutáKožená kabelka Cornelia žlutáKožená kabelka Elsbe žlutá

 

Střih Oversized 

Hodně teď můžete vidět také pletené vesty právě ve střihu oversized. Krásně si rozumí s košilovými šaty nebo třeba širokými kalhotami, ať už rovného nebo lehce rozšířeného střihu. Ty jsou další "oversized", kterého je aktuálně Instagram plný... V tomto případě jsme se mrkli na instagramový profil Michaeli Byggmark Delér, švédka, mamina dvou dětí, která má svůj vytříbený vkus. Její styl je sofistikovaný a strukturovaný. Má klasickou práci na plný úvazek, o pracovní outfity tak není na jejím profilu nouze. Najdete ji pod @mdeler.

mdeler

Zdroj: Instagram @mdeler

kozena kabelka noelle modraKožená kabelka Azelia černáKožená kabelka Virginia bílá 

 

Snad jste si kousek svého stylu našli nebo jsme vám poskytli alespoň inspiraci, čím svou garderobu s přicházejícím jarem oživit a ozvláštnit. 

 

Krásné slunečné dny!

 

S láskou

Nikola, blaire.cz

Zobrazit všechny recenze