Outfity pro aprílové počasí - nenechte se napálit!

Letošní apríl si s námi vážně pohrává. Uprostřed dne začne vánice, která by se za svůj výkon nemusela stydět ani v únoru. Přes noc napadne vrstva sněhu a znovu zchladí právě se probouzející zem. Skla aut opět zamrzají a my, jedoucí na letních gumách, jsme chyceni do pasti. Zazimované zimní oblečení a obuv opět "odzimováváme" a nevěříme vlastním očím. Za pár dní je na sluníčku přes 20 stupňů a celý cyklus se opakuje. Nenechte se napálit! Dnes se zaměříme na tzv. aprílové outfity, tedy oděv, který vás nezklame ráno když sněží ani v polovině dne, kdy se vyjasní a sluneční paprsky začnou hřát. 

Aprílové počasí 2021

Přechodový kabát 

Tedy takový kabát, který je přijatelný pro jaro i záchvaty zimy. Klasická zimní bunda by vás mohla v polovině dne zklamat, kabát vás ráno zahřeje a odpoledne bude příjemně vlát podél těla. Ideální je kabát v barvě, která je vhodná jak pro jaro tak pro podzim. Takový, který se vám svým vzhledem, materiálem i odstínem bude hodit ke svetru i k šatům a jarním halenkám. Mrkněte na kabát v šedé, světle růžové, bledě zelené či krémové nebo bílé barvě. Černá je pro jaro zbytečně tvrdá, bordó, hnědá nebo brčálově zelená zase spíše křičí podzim. A třeba kostka a další vzory jsou většinou sezónně neutrální. To však berte jako pouhé doporučení. Pokud máte oblíbenou barvu a nehodláte se jí vzdát bez ohledu na roční období, jen do toho!

kabát

Zdroj: Pinterest

Kožená kabelka Minerva pudrově růžováKožená kabelka Romina bíláKožená crossbody kabelka Daria béžová

 

Více vrstev

Top či halenka, lehký cardigan a kabát. Tílko pod halenku k tomu džíny, kabát a šátek kolem krku na zahřátí. Kabelka jako barevný element a doplněk. Lehký svetr jako protipól k mokasínám. Punčocháče či silonky pod šaty, pletené šaty v midi délce, holé nohy a kotníkové boty, pod které schováte teplé ponožky na zahřátí. Sako pod trenčkot nebo křivák. Myslete prakticky a odhalte jen malá místa zimě, která vykompenzujte zahalením zbytku těla do teplých svršků. Kábát, kardigan i šátek se dá snadno odpoledne svléct. Pokud jezdíte autem, můžete si na zadních sedačkách nechat druhý pár bot (kdyby náhodou) nebo třeba šálu či náhradní svetr, sako...(nikdy nevíte, kdy se budou hodit).

vrstvy

Zdroj: Pinterest

Kožená kabelka Lavinia černá7721-1_kozena-crossbody-ledvinka-merle-cervenaKožená kabelka Michella zelená

 

Šály a šátky

Lehké šály a velké šátky budou vaším nejlepším přítelem. Ať už se venku počasí zblázní jakkoliv, vždy se do nich můžete zahalit. V takových případech vás zahřejí, případně ochrání před nepřízní počasí váš účes. Pokud naopak začne hřát sluníčko a vítr ustane, snadno šátek i šálku sundáte, převážete přes kabelku nebo hodíte přes ruku. Šály a šátky jsou praktické doplňky, které dělají parádu a zastanou i těžkou práci. Zkrátka takoví dříči, kteří vašemu oděvu mají vždy co nabídnout. 

šály a šátky

Zdroj: Pinterest

Dámská oboustranná šála Nicoletta šedáDámská šála Vanessa cihlováDámská šála Emely modrá

 

Ranní probuzení za každého počasí

Účinnou zbraní na chladná rána (a nejen na ně) je také šálek horkého čaje či kávy. Pokud nemáte, pořiďte si termo hrneček a vezměte ho s sebou cestou na MHD nebo cestu autem do práce. Skvělým způsobem, jak si ráno nastartovat organismus a zároveň pro sebe udělat něco dobrého, je horká voda s citronem. Citron probudí vaše tělo, zároveň má detoxikační účinky. Horká voda vás zahřeje a pomůže vám se po ránu rozhýbat. S šálkem něčeho dobrého je ráno hned o něco příjemnější. :-)

 

S láskou

Nikola, blaire.cz 

Zobrazit všechny recenze