Jak kombinovat barvy - zimní edice | BLAIRE BAREVNÉ SÉRIE

Každé roční období nabízí jemu typickou paletu barev. Stačí se rozhlédnout venku, podívat se z okna a hned je vám jasné, jaké barvy jsou v kurzu pro aktuální sezonu. Ne vždycky tam ale najdete módní trendy či barevné výstřelky probíhajícího období dle fashion kolekcí různých značek. Nikdo neřekl, že v zimě se nenosí růžová nebo žlutá, i když ji venku nenajdeme.

Je ale přirozené, že v různých ročních obdobích inklinujeme k určitým odstínům a barvám dle počasí. Počasí totiž ve velké míře ovlivňuje naši náladu a to se odrazí i na tom, jak se oblékáme. V létě je vše rozzářené a spíš máme náladu obléci růžové šaty. Naopak v zimě se spíše halíme do pletených svetrů v neutrálních barvách a zemitých odstínech. Dnes se zaměříme na barvy typické pro zimu a ukážeme si, jak nakombinovat tak, aby byl výsledek co nejstylovější a šik.

Jak kombinovat barva - zimní edice

Zdroj: Pinterest

 

Kombinace neutrálních odstínů

Bílá a zemité tóny

Bílá je bezpochyby jedna z nejtypičtějších barev zimy. Je to barva sněhových vloček, které se nám letos ukazují celkem vydatně. Ať už zkombinujete zemité odstíny jakkoliv, zaměřte se na podtón. Béžová má několik odstínů, stejně jako třeba růžová. Studený či teplý podtón určuje odstín barev a podle toho i to, jak se k sobě dvě béžové věci hodí nebo nehodí. Naopak i kombinace dvou podtónů stejné barvy může být hezkým a stylovým outfitem. Vše záleží na konkrétní sytosti, materiálu a typu oblečení.

Béžová vypadá nádherně s bílou, krémovou i hnědou. Když to vezme dle škály jejich sytosti - 1. hnědá, 2. béžová, 3. krémová. Přeskočení o jeden stupínek funguje. Tedy: hnědou zjemněte béžovou a béžovou krémovou. Jen na krémovou s bílou pozor, aby to nevypadalo, že jeden kousek je zapraný a druhý ne. U krémovo-bílé kombinace dávejte pozor na podtón a sytost krémového elementu. 

hbkb

Zdroj: Pinterest

 

Hnědé, béžové, krémové a bílé kabelky

Kožená kabelka Aurora hnědáKožená kabelka Gisela béžováKožená kabelka Apolonia taupeKožená shopper kabelka Jane bíláKožená kabelka Antonia koňakově hnědáKožená prošívaná kabelka Lucrezia koňakově hnědá

 

Kombinace zimních barev 

Řeč je o tmavě modré, temně zelené a šedé.

Tmavě modrá vypadá skvěle se zemitými tóny, tam to zkrátka "hraje". Modrý kabát s béžovými kalhotami a krémovým svetrem. Béžový kabát doplněný tmavě modrou šálou a tmavě modrou kabelkou.

Temně zelená vypadá skvěle na pletených svetrech, kabátech, kabelkách i šálách. Například černý nebo šedý kabát s temně zelenou šálou. Černé koženkové kalhoty a temně zelený svetr. Pletené midi šaty v temně zelené barvě, doplněné tmavě modrým kabátem a hnědou šálou. S kombinacemi si vyhrajte, šance na úspěch je vysoká.

Šedá nemusí být nudná! Celošedý co-ord look, černý kabát a zelená kabelka. Šedý svetr a béžové kalhoty...

Tip: Temně zelený kabát vypadá skvěle také s červenou či vínovou kabelkou. Takže máte-li chuť vstoupit do barevného spektra, vínová kabelka stojí za zvážení.

Pojďme si to ukázat na vizuální inspiraci!

2

Zdroj: Pinterest

 

Modré, zelené, šedé a černé kabelky (feat. červená a vínová)

12731_kozena-shopper-kabelka-pegy-modraKožená kabelka Maurine vínově červenáKožená kabelka Mira tmavě šedáKožená kabelka Desiree černáKožená kabelka Vilma lahvově zelenáKožená kabelka Aletta červená

 

Zimní to-do-list

Aneb bez čeho by zima nebyla zima? Jak si zpříjemnit studené zimní měsíce, kdy sluníčko často ani nevyleze a brzy se stmívá?

Dobu, kdy je venku světlo, trávíte během všedních dní v práci. Světla si tedy moc neužijete, zpříjemněte si den jinak a najděte si své světlo v hezkých odpoledních a večerem věnovaných sobě.

  • Horká relaxační koupel pro uvolnění těla i mysli a prohřátí po celém chladném dni v práci.
  • Uvařte si dobrou večeři, nalijte si skleničku oblíbeného pití, udělejte si nehty, dejte si masku, pusťte si oblíbenou hudbu či seriál a prostě relaxujte.
  • Zapalte si vonnou svíčku, udělejte si kávu, čaj nebo horkou čokoládu a ponořte se do snového světa prostřednictvím knížky nebo oblíbeného časopisu.
  • Svolejte partnera, děti, rodiče či kamarádku na posezení u večeře nebo horkého nápoje a popovídejte si o aktuální situaci, o tom, co vás trápí, co vám dělá radost, po čem toužíte, na co se těšíte...co je u vás nového.
  • Víkendy jsou zase ideální na procházku venku, nasátí čerstvého vzduchu a energie z krajiny pokryté sněhem. Zimní radovánky na bobech s vašimi dětmi nebo káva s sebou a procházka městem s partnerem, maminkou či kamarádkou.

Zkrátka udělejte si hezké dny a večery dle svého gusta bez ohledu na cokoliv! :-)

Krásné zimní měsíce

Nikola, blaire.cz

Zobrazit všechny recenze