Červená, růžová a jejich kombinace | BLAIRE BAREVNÉ SÉRIE

Zima je letos poctivá a taková ta pravá jak ji známe z dětství, ale předpovědi hlásí, že během několika týdnů se zase oteplí, rtuť teploměru stoupne nad nulu a začne se probouzet jaro. Jak začnou sluneční paprsky vhánět světlo do našich oken, začnou se barvy množit i v našem šatníku. S oteplením a rozkvětem světa máme tendenci inklinovat ke světlejším outfitům a veselejším odstínům barevného spektra. Červená a růžová jsou barvy, které se hodí na všechna roční období a najdou své nositelky napříč všemi měsíci roku. Pravdou je, že na jaře a v létě je nosíme asi malinko více. To platí obzvláště v případě růžové. Červená je spojena nejen s vášní a slunnými dny, ale i s Vánocemi, což jen dokazuje její univerzálnost. Jak lépe tedy po zimě obnovit barevný šatník než těmi, řekněme nejoblíbenějšími, odstíny?

Blog červená ruzová cover

Zdroj: Pinterest

 

Červená barva a její kombinace 

Když se řekne červená, mnoho žen si ji spojí s vášní, chvílemi, kdy se chtějí cítit sexy nebo svátečně. Jiné ji naopak nesnášejí a neoblečou ji bez ohledu na příležitost. Ať už patříte do kterékoliv z těchto skupin, červená a její tóny má mnoho způsobů využití v rámci garderoby a doplňků. Přesto jak je červená výrazná a nepřehlédnutelná, je také univerzální a široce uplatnitelná. Umí být hlavní element vašeho vzhledu a hvězda celého outfitu nebo slouží jen jako třešnička na dortu a způsob, jak jednoduchý outfit minimalisticky podtrhnout. 

red

Zdroj: Pinterest 

Zvolíte-li dominantní základ oděvu v podobě červené barvy, zacházejte s dalšími komponenty s rozmyslem. Snadné je sklouznut k nevkusu a přeplácanosti, ale není ani složité zůstat v mezích vkusu a decentnosti. Obecně mějte na paměti, že červená s černou jsou velmi tvrdá a snadno vulgární kombinace, ale když se na to jde dobře, vznikne božský outfit. Zato červená v kombinaci s bílou, hnědu, zlatou/stříbrnou, tělovou, krémovou, béžovou či temně zelenou je elegantní a tak akorát. Velmi dobře se červená páruje s denimem. Takže vše od džínů až po džínou bundu si bude s vaší červenou "stat-of-the-show" rozumět.

red details

Zdroj: Pinterest

Když je červená jako doplněk, nemusíte se tolik bát. Červené nehty a rty si budou rozumně s velmi širokým spektrem dalších barev, a to včetně růžové nebo dříve zmíněné černé. Červená kabelka bude krásným a jemný, přitom výrazným elementem neutrálního i barevného outfitu. Nemusíte se bát ji vzít k zeleným, modrým, béžovým, světle růžovým či cihlovým šatům, kabátu, halence, svetru atp.

Kožená crossbody kabelka Angela červená12755-6_kozena-kabelka-nita-cervenaKožená kabelka Malia červeno - růžová

 

Kožená kabelka Katrin červenáKožená crossbody kabelka Daria červenáKožená prošívaná kabelka Flo červená

Růžová a její kombinace

Růžová je jemná a velmi variabilní barva. Když pomineme sytě růžovou nebo fuksiovou, které jsou svými kombinacemi náročnější na přemýšlení, je růžová variabilní a univerzální. Světle růžová kabelka se hodí téměř ke všemu od neutrálních barev jako je černá, bílá, béžová k výraznějším odstínům jako je fialová, modrá, zelená, nebo žlutá. Bledě růžová halenka vypadá úžasné s džínami i žlutou sukní. Růžová může být slavnostní a "high-fashion" stejně jako všední a "víkend-na-venkově".

 collage

Zdroj: Pinterest

Růžová si najde mnoho žen, které ji zbožňují nebo jim při nejmenším nevadí. Stejně jako každá barva má i své odpůrkyně, ale není jich moc. Růžová sluší každému věku. Co je v případě této barvy důležitější než barva samotná, je její odstín a podtón. Zatímco sytější a jasnější barvy působí výrazněji a hravěji, tlumený nebo teplý odstín růžové je decentnější a osloví i zdrženlivější dámy. Starorůžová nebo růžová s nádechem fialové jsou dalšími tóny k výběru. Neonová růžová či sytá růžová jsou pro odvážnější typy a volají především po létu. Pastelová růžová je jako stvořena pro jaro. Bledě růžová je neutrálnější a hodí se jak v zimě, tak v létě.

Kožená kabelka Aletta růžováKožená crossbody kabelka Guiliana fuchsiováKožená maxi kabelka Carla zářivě růžováKožená kabelka Virginia fuchsiováKožená kabelka Guilia pudrově růžováKožený batůžek Manuela fuchsiový

 

Červená a růžová společně

Růžová s červenou je ohnivá, vášnivá, sebevědomá a vysoce módní kombinace. Pokud se vám tato souhra barev líbí, nebraňte se! Zamyslete se nad konkrétními kousky, aby vše tzv. hrálo a jen do toho. Budete nepřehlédnutelná. Nádherně působí v případě této kombinace také hra s materiály. Bavlna se saténem, či satén s pletenými kousky vypadají božsky. 

redpink

Zdroj: Pinterest

 

Patříte mezi ženy, které milují, občas nosí nebo odmítají růžovou a červenou barvu a jejich barevné odstíny a kombinace ve svém šatníku? :-) 

 

S láskou

Nikola, blaire.cz

Zobrazit všechny recenze