Stylové zimní outfity, ve kterých vám bude teplo!

Zima, obzvláště ta, která panuje venku teď v lednu, příliš nepřeje kreativním outfitům. Přednost dáváme jiným vlastnostem, a to teplu a pohodlí, ale především teplu. Když teplo tančí na nule nebo klesnou hlouběji pod ní, musí jít stylové výstřelky stranou. Existují ale kombinace, které, až sundáte kabát, dají vyniknout vašim módním kreacím. Kabelka a šály, čepice, barety a podobně jsou zase skvělým způsobem, jak se zahřát a zároveň dodat outfitu špetku stylu a módy. Pojďme se mrknout, jak zůstat v teple během zimních měsíců a nemuset se vzdát svým módních preferencí. 

2021 zimni outfity

Zdroj: Pinterest

 

Vrstvení jako zbraň proti zimě

Nosíte svetry a pořád máte pocit, že je vám zima? Oblékněte pod svetr bavlněné tílko, to vám zajistí teplo na záda a udrží teplo, když by dírkami ve svetru táhlo. Máte-li to naopak a ve svetru je vám dobře jen venku, ale uvnitř byste ho nejraději svlékla, oblečte pod něj halenku nebo třeba top s dlouhým rukávem atp. Svetr pak můžete beztrestně sundat s kabátem. Bude vám teplo venku, akorát vevnitř a ještě si budete moci dovolit oblíbený top i v chladnějších dnech. 

Stejné je to s šaty. Nosíte ráda i v zimě například žerzejové šaty se silonkami, ale venku je vám pak trošku zima? Pokud šaty dovolí, oblékněte pod ně také tílko. Pokud jsou šaty například šifonové, oblečte na ně pletený svetr, ať už se zapínáním nebo bez. Dbejte na to, aby se k šatům hodil. Plánujete-li si svetr ponechat i po sundání kabátu, dejte si na ladění více záležet. Pokud svetr společně s kabátek uvnitř sundáte, nemusíte se s tím trápit až tolik. Avšak ladit "tak nějak" by to mělo vždy.

kombinace

Zdroj: Pinterest

 

Kabelka jako hlavní doplněk zimního oděvu

Není jednodušší způsob, jak dodat šmrnc zimnímu outfitu, kdy jste zachumlaná, aby vám bylo teplo. Ano, zase ta KABELKA! Vyjádřit svůj styl můžete stylem, tvarem, barvou, vzorem kabelky. Další způsob, jak zformovat zimní figuru může být také ledvinka, která poslouží zároveň jako pásek. Dodá siluetu kabátu i bundě a navíc dodá zimnímu outfitu ten módní šmrnc. Batůžek je praktický a v zimně ještě více. Žádné mrznoucí ruce, batoh hodíte na záda a ruce dáte do kapes. 

bag

Zdroj: Pinterest

Kabelku vybírejte s ohledem především na kabát. Nezapomeňte ale zhodnotit i zbytek outfitu. Pokud máte černý kabát a celkově je vaše garderoba spíše v neutrálních odstínech, barevně se můžete vyřádit dle libosti. Pokud jste ale milovnice barev, ale kabát máte neutrální, pozor, aby vám kabelka ladila k oděvu i po svléknutí kabátu. Na druhou stranu kombinace barev se bát nemusíte ani v zimě. Jen pozor na pravidlo 3, inspirujte se v našem článku o kombinaci barev.

Kožená prošívaná kabelka Lucrezia černáKožená kabelka Briana koňakově hnědáKožená kabelka Iris hnědáKožená kabelka - batůžek Zaira šedáKožená kabelka Genevieve vínově červená12620-1_kozena-kabelka-gaila-sedaKožená crossbody kabelka Eleonora fangoKožená kabelka Sally olivově zelenáKožený batůžek Greta hořčicově žlutý

 

Šály, čepice a rukavice

Neexistuje vhodnější období na využití pokrývek hlavy než je zima. Čepice jsou stylovým a zároveň praktickým doplňkem. V zimě se můžete rozvášnit a obléci tu velkou útulnou pletenou čepici nebo krásný baret, huňatou šálu a nezapomeňte ani na rukavice. Všechny tyto doplňky mohou být i barevným či trendovým doplňkem jinak střídmého zimního oděvu. K baretům vypadají krásně i výraznější náušnice nebo barevné náušnice. Huňatá šála přehozená přes rameno nebo rukavice v koženém vzhledu. Inspiraci vám posíláme níže.

collage

Zdroj: Pinterest

Dámská pašmínová šála bordóDámská šála Editte hnědáDámská šála Pamella modrá

NHP 4502NHP 2399 NHP 2392

 

Ta pravá zimní pohoda

Ovšem těžko něco zahřeje tak, jako šálek horkého čaje, kávy nebo čokolády. Teplé nápoje všeho druhu v zimě chutnají dvojnásob. Obzvláště, když přijdete vymrzlá zvenku do kavárny, po celém pracovním dnu nebo po dlouhé zimní procházce domů. Postavíte si vodu, zahřejete tělo teplou sprchou a usadíte se pod deku na gauč k filmu. To pak ta zima není tak špatná... :-) 

 

Krásné bílé dny

Nikola, blaire.cz 

Zobrazit všechny recenze