Jak na jarní detox šatníku a kombinace jarních barev?

Je tu jaro a s ním i barvy! Na jaře vše rozkvétá a zimní šeď se mění na barevnou ódu pro oči. Je tedy na čase oprášit naše barevné série a podívat se na jarní kombinace barev. Nebojte se, byť maličko, vykročit ze svého stínu a odít alespoň jednu barvu. Uvidíte, že i vaše nálada se rázem vybarví. Stačí pár jarních paprsků a na tvářích se hned zračí úsměvy. Na většinu z nás má počasí vliv, ať už se nám to líbí či ne. S příchodem jara tak kvete příroda i my! Nechte rozkvést i svůj jarní šatník. Máme pro vás jednoduché tipy, jak zakomponovat do vašeho denního oblékání barvy. Jemně, elegantně a s lehkostí.

V tomto textu společně uděláme v několika jednoduchých krocích detox šatníku a připravíme vaší garderobu na jaro. V druhé části článku se pak zaměříme právě na jarní kombinace barev.

Tak s chutí do toho!

 

Zdroj: vlastní fotogalerie blaire.cz

Jarní detox šatníku

Není nic horšího než přeplněné poličky, ve kterých nemůžete nic najít. To vede k tomu, že ve výsledku nosíte jen pár kousků, které jsou navrchu a máte pocit, že nemáte, co na sebe...Pak dokupujete pořád to samé dokola, přestože v útrobách šatní skříně je ukryto několik obyčejných bílých triček, které denně postrádáte. 

Krok č. 1

Vše ven! Udělejte si dostatek času a opravdu poctivě vyházejte celou skříň/šatnu. Nemusí to být naráz, klidně vyhazujte postupně. Udělejte si však systém a poličky, které spolu souvisí, vyházejte zároveň.

Krok č. 2

Třídění. Věci roztřiďte dle jejich stavu a dle toho, jak často je nosíte. Co je už obnošené a nevypadá dobře, buď nechte na doma (je-li to oblíbený kousek, který nosíte ráda, v opačném případě nekompromisně vyřaďte!) nebo vyřaďte. Pokud se jedná o nějaký basic kousek nebo třeba šaty, které jste nosila moc ráda, přidejte si na seznam "koupit nové".

Tip: Neměla jste na sobě některý kus oblečení už celý rok? Pryč s tím! Nekompromisně. Vytříděné oblečení můžete prodat, darovat či vyhodit do speciálního kontajneru na oděv. Prosím, hlavně oblečení nevyhazujte jen tak do koše!

Krok č. 3

Zpět do skříně! Naskládejte oblečení zpět tak, abyste měla nad vším přehled a o všech kouscích věděla. Zazimujte oblečení neaktuální pro jaro a jarní kousky vyskládejte na povrch. 

Krok č.4

Udržujte v šatníku pořádek! A po nějaké době, třeba zase na podzim, detox opakujte.

IMG_9269

Ponechat či vyřadit? To je, oč tu běží! Zdroj: vlastní fotogalerie blaire.cz

 

Jak kombinovat jarní barvy? 

Tak a teď, když máme tzv. čistý štít, můžeme se pustit do jarních outfitů a jarních kombinací barev.

Dominantní kombinace barev

Tedy takzvané color-blocking, aneb kombinace dvou a více dominantních barev. Výsledkem je barevná variace, která si vlastně rozumí, byť se na první pohled nezdálo. Řeč je například o kombinací fialové a oranžové, zelené a růžové. 

3

Zdroj: vlastní fotogalerie blaire.cz

Kožená crossbody kabelka Poppy oranžová20177-1_kozena-mini-kabelka-lana-zarive-ruzova20198-1_kozena-crossbody-kabelka-daria-cervenaKožená crossbody kabelka Paulina zelená19895-1_kozena-mini-kabelka-veronica-modra19994_kozena-kabelka-roxane-fuchsiova

 *Všechny kabelky jsou k dostání ve více barvách. Stačí kliknout na obrázek.

 

Harmonické variace

Outfit složený z barev, které se k sobě hodí na první pohled. Tak nějak přirozeně si rozumí a jejich kombinace lahodí oku. Zelená se žlutou, zelená s hnědou či béžovou.

IMG_9272

Zdroj: vlastní fotogalerie blaire.cz

 

Tón v tónu

Oděv složený z odstínů jedné barvy, avšak v různých sytostech. Sytě růžové šaty a světle růžová kabelka v tlumeném odstínu. 

ton-v-tonu

Zdroj: vlastní fotogalerie blaire.cz

20009-2_kozena-kabelka-benedicta-bezovaKožená crossbody kabelka Atene bílá19823_kozena-crossbody-kabelka-posie-ruzovaKožená crossbody kabelka Clelia béžová20036-1_kozena-mini-kabelka-bonita-svetle-zelena19952_kozena-kabelka-briana-konakove-hneda

*Všechny kabelky jsou k dostání ve více barvách. Stačí kliknout na obrázek.

 

Pastelové odstíny

Pastelové odstíny růžové, fialkové, žluté, zelené nebo obláčkově modré si mezi sebou vzájemně rozumí. Jsou to barvy pro jaro charakteristické a dobře se kombinují. Skvěle hrají s neutrálními tóny, například béžovou či krémovou, kterým dodají na barevnosti, zároveň nijak zvlášť nekřičí. Jste-li tedy spíše konzervativnější, co se barev u oblečení týče, budou pro vás pastelové barvy ideální.

IMG_9268

Zdroj: vlastní fotogalerie blaire.cz

 

Neutrální oděv okořeněný jednou barvou

Bílá je barva jarních a letních dní. Celobílý look v kombinaci s barevnou kabelkou, to je pastva pro oči! Stejně dobře to funguje i naopak. Máte výrazné šaty v syté barvě? Ztlumte je kabelkou v neutrální barvě.

1 

Zdroj: vlastní fotogalerie blaire.cz

 

Květovaná a vzory

Květovaný vzor nebo geometrické vzory se skvěle kombinují s barvami. Jsou ochotné ladit téměř s každou barvou. Můžete se chytit jedné barvy a k té ladit zbytek nebo použít metodu color-blocking. V praxi by to vypadalo tak, že například ke květovaným šatům, které hrají žluto-zeleně na krémovém podkladu, obléknete:

1. kabelku v barvě ladící ke žluto-zelené,

2. kabelku žlutou nebo zelenou,

3. kabelku oranžovou, která bude další dominantou, ale vlastně bude skvěle ladit.

2

Zdroj: vlastní fotogalerie blaire.cz

Kožená crossbody kabelka Odette fuchsiováKožená kabelka Resse světle modrá19541_kozena-crossbody-kabelka-jossie-fialova19847-1_kozena-crossbody-kabelka-atene-modra19691_kozena-kabelka-harper-ruzova19841-5_kozena-kabelka-vanesa-bezova

 *Všechny kabelky jsou k dostání ve více barvách. Stačí kliknout na obrázek.

 

Vkročte do jara pravou nohou, to se vždycky hodí. S novou kabelkou a uspořádanou šatní skříní, protože to vám vykouzlí úsměv na tváři a zjednoduší život. Společně se slunečními paprsky je to záruka úspěšného jara!

 

S láskou

Nikola, blaire.cz

Zobrazit všechny recenze