Jak nosit růžovou? BLAIRE BAREVNÉ SÉRIE

ruzova_kabelka

Milé čtenářky,

tímto článkem začínáme tzv. BAREVNOU SÉRII BLAIRE! Každý měsíc se zaměříme na jednu barvu. V každém článku z barevné série se dozvíte něco o významu barvy a jejích odstínech. Především ale tipy, jak ji nosit, jak ji kombinovat, s čím se skvěle doplňuje, jak se s ní dá experimentovat a čemu se raději vyhnout. Ukážeme si také několik inspirativních outfitů celebrit a blogerek.

Doufáme, že pro vás bude přínosem a ušetří vám nejedno ranní drama (protože taková rána v blaire dobře známe)! :) 

 

Co RŮŽOVÁ představuje?

Růžová platí za symbol něhy, jemnosti a romantické lásky. Na druhé straně může také symbolizovat nezralost a naivitu. Růžová je označována jako barva srdce. Je považována za jemnější verzi červené, ze které se zrodila. Mohli bychom tedy říci, že růžová je světlá verze červené, nejen po vizuální stránce, ale i po té významové. Zatímco červená je symbolem vášně a tělesné přitažlivost. Růžová představuje spíše něhu a lásku duševní, cit. Ti, co mají rádi růžovou, jsou starostliví lidé. Často pracují v zaměstnání, kde pomáhají druhým. Pracují například jako pečovatelé, osobní asistenti, ošetřovatelé nebo v neziskových organizacích zabývajících se pomocí nemocným, znevýhodněným nebo starým lidem.

Růžová znamená přijmout sebe sama tak, jak jsem. Milovat i s "chybami", milovat nedokonalosti. Své i těch ostatních.

 

Jaké ODSTÍNY růžová nabízí?

V následujících řádcích si růžovou rozdělíme podle odstínu, respektive sytosti.

 

Začneme SVĚTLE RŮŽOVOU/PUDROVOU

Světle růžová a pudrová fungují podobně jako béžová. Světle růžová barva je totiž jedna z "tělových" barev, podtónů pokožky. Přirozeně tedy funguje velmi dobře se zbytkem barevného spektra a hodí se opravdu téměř ke všemu. Dámy, pokud hledáte únosný barevný element vašich outfitů, pořiďte si světle růžovou kabelku! Kabelka je zároveň jedním z nejjednodušších způsobů, jak do outfitu vnést barvu a světlo. Kabelka je výsadou žen, výhodou oproti mužům, využijte ji!      

Kožená kabelka Emily zářivě růžováKožená kabelka Ruth pudrově růžováKožená kabelka Resse pudrově růžová

Kožená crossbody ledvinka Sia pudrově růžováKožená kabelka Harper růžováKožená prošívaná ledvinka Ferrie růžová

 

 Oproti tomu RŮŽOVÁ A FUCHSIOVÁ

jsou už odstíny, které vyžadují více zamyšlení, co k takové kabelce obléci a jak vše sladit. Není to ale těžké ani nemožné. Pravidlo DVOU VÝRAZNÝCH BAREV na jeden outfit zafunguje i tentokrát.

Osobně doporučuji DENIM! Ten zkrátka nikdy nezklame. Pokud nevíte, nejste až tak odvážná v barevných kombinacích a nechcete černou ani bílou, vsaďte na džínovinu! Denim se hodí opravdu ke všemu. Denim je záchranou všech bezradných rán a večerů. Džínové šaty, džínová sukně, džíny, džínová bunda, džínová košile...ke všem zmíněným půjde výrazný element v podobě sytě růžové nebo fuchsiové kabelky úplně dokonale!

 

Kožená crossbody kabelka Angela fuchsiováKožená mini kabelka Eliana růžováKožená crossbody kabelka Nerys fuchsiová

Kožená crossbody kabelka Vanda fuchsiováKožená kabelka Madison fuchsiováKožená crossbody kabelka Guiliana fuchsiová

  

Růžová inspirace

Baví vás trendy? Oblečte ke kabelce sytě růžové sandálky, pantoflíčky nebo klidně tenisky. Rtěnka, lak na nehty a ostatní doplňky jsou dalším způsobem jak look, jehož základem je růžová kabelka, doplnit. Pokud máte barvy ráda a nebojíte se riskovat, slaďte sytě růžovou či fuchsiovou se světle zelenou, fialkovou nebo žlutou. Pastelových odstínů může být i více než dva, inspirovat se můžete 3. obrázkem v koláži níže. Troufnete si také na červeno-růžovou kombinaci? V barvách a různobarevných kombinacích budete v létě zářit! Co se týče trendů - barvy jsou "IN"!

barvy

Inspirace - barevné kombinace, zdroj fotografií: Pinterest

 

Čemu se vyhnout, aneb RŮŽOVÉ "NO-NO"

Čeho je moc, toho je zkrátka příliš. Pozor si dávejte obzvláště na kombinaci fuchsiové a syté růžové se safari vzory a metalickými odstíny. Tyto kombinace mohou rychle sklouznout z kolonky stylové a odvážné do levné a nevhodné. Ani mix spousta odstínů, byť stejné barvy, není zrovna moudré.

 

Na detailech záleží!

RŮŽOVÉ PENĚŽENKY A DOPLŇKY

A protože na detailech záleží, nezapomeňte ani na doplňky! Pracujte s doplňky jako je právě kabelka, ta umí zázraky. Stejně tak přívěsky na kabelky, šperky, šátky, rtěnky a laky na nehty.

kozena penezenka marion fuchsiovadamsky kozeny opasek ruzovykozena penezenka afra ruzova

 

 

Užívejte si krásné barevné léto, ať už je vaší vyvolenou růžová, zelená nebo třeba černá! Nebojte se občas zariskovat a nezapomeňte čas od času vystoupit ze své komfortní zóny - tam je sice velmi pohodlně, ale nic tam neroste. :-) Třeba objevíte něco nového a skvělého. Víte přeci, co se říká: "Od říkaného chleba největší krajíc..."

S láskou

Vaše Nikola

Zobrazit všechny recenze