Jak nosit zemité odstíny na podzim? Přidejte bílou! | BLAIRE BAREVNÉ SÉRIE

blog_barevné_serie_1

V posledních článcích jsme se poměrně dost věnovali odstínům padajícího listí, jako je hořčicová, koňaková, vínová, červená, také khaki a zelené. Dnes se přeneseme na opačnou stranu barevného spektra. Zaměříme se na zemité odstíny, jako je béžová a hnědá. Přidáme krémovou, a protože dnes nám přijíždí Martin na bílém koni (alespoň podle kalendáře), ukážeme si také, jak na bílé outfity během podzimu. Béžová a bílá jsou totiž božská kombinace a zemité odstíny vypadají krásně s krémovými tóny!

Barvy země

Nejen, že mají uklidňující účinek, ale působí blahodárně na naši psychiku. Rovnováha - to je, oč tu běží! Zemité odstíny najdete všude kolem sebe, jsou součástí přírody, díky tomu jsou pro naše oko přirozené. Navíc jsou elegantní, sofistikované a působí upraveným dojmem. 

 

S čím zemité barvy kombinovat, aby výsledný look stál za to?

Černá

Černá je nejuniverzálnější odstín barevného spektra. Jak je známo, černá jde zkrátka ke všemu. Cítíte se v černé dobře? Rozsviťte jí béžovou nebo krémovou kabelkou. Vsadit můžete také na kabát nebo třeba šálu v barvě kávy s mlékem. Krémový pletený svetr skvěle podtrhne černé midi šaty, černé kalhoty nebo černou sukni. Krémová i béžová budou černé během podzimu perfektní společnicí a vám outfitem, který vám bude slušet i zahřeje.

černa

Zdroj fotografií: Pinterest 

Krémová

Café latte s našlehanou pěnou, prosím...aneb béžová a hnědá s krémovou. Přesně tak, jak vás zahřeje a uklidní latte po náročném pracovním dni, vám budou slušet hnědé kalhoty a krémový top nebo svetr. Přidejte černou nebo opět zemitou či krémovou kabelku (tón v tónu) a můžete se vydat na pracovní poradu, oběd s kolegy nebo večeři s přáteli. Nezmrznete a bude vám to slušet!

Bílá

Hnědá, béžová i krémová, ty všechny budou úžasně ladit s bílou. Bílý top dá hnědým kalhotů šmrnc! Bílá halenka bude v kombinaci s béžovou sukní krásnou, elegantní a sofistikovanou volbou.

kremovabila

Zdroj fotografií: Pinterest 

Tón v tónu a vzory

aneb je libo cappuccino, americano nebo raději alžírskou kávu?

Bílá na bílou, krémová na krémovou, hnědá na hnědou, béžová na béžovu

Outfity "unisono", tedy složené z jedné barvy jsou krásnou a originální kombinací, za kterou se nejedna žena i muž otočí. Krémový pletený svetr a saténová dlouhá sukně z vás udělá bohyni. Oblečte silonky a nezmrznete ani na podzim. Na zimu pak přesedlejte na žerzejové sukně a nohavice.

Nebojte se ani vzorů! Se zemitými barvami i krémovou vypadá zajímavě například tygrovaný vzor, který je teď zase in! Sofistikovaným způsobem, jak jednobarevný outfit přeci jen trošku rozrazit, jsou proužky. Ať už si vyberete svislé pruhy na kalhotách, vzor na svetru nebo kostkovaný blazer nebo kabát (trend tip!).

tón, vzory 

Zdroj fotografií: Pinterest 

Síla naušnic, kouzlo šály a multifunkčnost pásku

Hrát si můžete také se střihy, materiály a doplňky. Nepodceňujte sílu naušnic! Obzvláště těch ve zlaté barvě. Výrazné zlaté naušnice budou k outfitům zemitých barev, krémové i bílé třešničkou na dortu. Krásně vypadají, a sílu mají, také zlaté prstýnky.

Šála, kterou ladně přehodíte přes rameno a kolem krku, je doplňkem, který nevyžaduje žádný složitý myšlenkový pochod a přitom má až magický účinek. Béžová či hnědá šála dodá kouzlo krémovým outfitům i těm černým, zahřeje vás a už nikdy vás nezastihne podzimní déšt nepřipravenou!

Praktickým pomocníkem a zároveň módním doplňkem jsou pásky. Opasek se postará, že kalhoty zůstanou tam, kde mají. Může zaujmout také roli doplňku. Pásek se zlatou sponou bude, podobně jako naušnice nebo prstýnky, ozdobou vašeho outfitu a nenásilným byť efektním šperkem nejednoho béžového svetru, hnědých kalhot nebo krémových šatů. Hrát si můžete s různými tvary a designy spon. Záleží také na šířce opasku. Uzší pásky jsou nenápadné, očím příjemné a funkční. Širší pásky s výraznou sponou jsou "in" a "cool" a jsou naopak dominantou outfitu. Dodají vám šmrnc a vypadají skvěle! Jen pozor, ať těch dominant není moc. Méně je pořád více. zlatá

Zdroj fotografií: Pinterest 

A zase ten denim

Džíny budou vypadat skvěle, ke kterékoliv zmíněné barvě. Čím blíže jsme k Vánocům, tím chladněji venku je. Džíny proto budou na následující sezonu nezbytným kouskem vašeho šatníku. Investice do dobře padnoucích kvalitních džínů, ve kterých vám bude pohodlně celý den, se opravdu vyplatí. Poohlédněte se kromě klasických modrých, také po černých džínách. Černé džíny jsou pro podzim/zimu "must-have"!

mix

Zdroj fotografií: Pinterest 

Co na to kabelky?

Sladit se zbytkem outfitu kabelku v zemitém tónu nebo kabelku bílou či krémovou, je jednodušší, než si myslíte! Hnědá a béžová kabelka může být výraznějším a tmavším elementem světlého outfitu. Šmrnc a trochu světla dá i naopak černému kabátu nebo celo-černému looku. Krémová či bílá kabelka bude světlem ve tmě béžových a hnědých outfitů. Budete se pohybovat tón v tónu, zároveň předejdete příliš "hnědému" nebo ponurému vzhledu. K tmavě modrému oděvu nebo všemu v barvě khaki bude krémová kabelka dodávat "class" a sofistikovanost. Zároveň ho rozrazí. Stejně jako mléko černou kávu. :-)

Kožená kabelka Iris hnědáKožená kabelka Ramona koňakově hnědáKožená kabelka Rocca lahvově zelená

Kožená kabelka Margery taupeKožená kabelka Nancy bíláKožená kabelka Adelia fango

 

Hnědá, krémová, dokonce i bílá mají spousta odstínů, sytostí a podtónů. Najděte ten váš a "uvařte si kávu snů"! :-)

Vaše Nikola, blaire.cz

   

Zobrazit všechny recenze