Jak obléci černou, aniž byste působila smutně? | BLAIRE BAREVNÉ SÉRIE

Obrázek článku

Černá je nejjednodušší a asi i nejtěžší barva na oblékání. Říkáte si asi "proboha, vždyť se hodí ke všemu!"...Proč? Protože obléci černou, aniž byste vypadala smutně, přísně nebo že jdete na pohřeb, není zrovna hračka. Celočerný outfit může poměrně snadno sklouznout do stylu emo. A to většina dospělých žen, které už mají pubertu za sebou, nejspíše nechce. Obzvláště do práce, na rande nebo na párty. Častěji chceme v černé vypadat elegantně, sexy, upraveně, fit, důstojně a sebejistě. Nechceme dostávat dotazy doprovázené vyjukanými výrazy typu "kdopak umřel?". Místo toho chceme slyšet "wow, tobě to ale sluší!". Máme pro vás několik osvědčených tipů, jak výzvědným pohledům plných soustrasti či lehkého posměšného úšklebu předejít a místo toho získat pohledy obdivné ve smyslu, jak nám to ale dnes sluší. Jaké zbraně proti černému nedorozumění existují?

Jak vyzrát na celočerný outfit...
když nejdete na pohřeb

Začneme od té největší intenzity. Tedy celočerný outfitem, kde černá doplňuje černou a budeme postupně zesvětlovat.

 

Barevná kabelka

To je ta nejjasnější volba. Barevná kabelka dá celočernému oděvu šmrnc, jas a styl. To něco, co ho přenese z pohřebové atmosféry na přehlídkové molo (krása metafor). Zde se krása černého outfitu ukáže v plné síle, protože v tomto případě může mít kabelka absolutně jakoukoliv barvu. Na čem ovšem záleží je ten správný odstín. Nedoporučujeme tmavě modrou, ta na efekt rozjasnění poněkud nestačí. Nahraďte ji džínovou nebo obláčkově modrou. Podobně na tom je ještě khaki nebo tmavě zelená a hnědá. Zkrátka temné a ponuré odstíny nebudou mít ten správný efekt. A protože nová kolekce je plná barevných krásek, odkážeme vás rovnou do kabelkového ráje a vizuální inspiraci přidáváme níže.

Zdroj: Pinterest

 

Zajímavé střihy a materiály, černé silonky a pásek

Nebojte se odhalit kousek kůže. Top se odhalenými rameny, sukně, rozparek, zajímavý tvar výstřihu (hranatý výstřih a špagetová ramínka, hluboký výstřih, rolák...). Velmi hezky celočerný outfit oživí také například lesklý materiál, kůže a koženka, pletenina a černé silonky. Od toho, abyste vypadala smutně nebo přísně vám pomohou i "ošoupané" detaily - černé džíny, které už mají takový ten opraný dezén nebo třeba cool tričko s vybledlým vzhledem.

Zdroj: Pinterest 

 

Džíny, bílé tričko/košile a bílé tenisky

Denim je správná volba téměř vždy. Černý vršek rozrazte džínami nebo džínovou sukní a máte vyhráno. Bílé tenisky jsou poslední roky v móde také odpovědí na mnohé. I v tomto případě jsou bílé tenisky skvělým řešením problému s příliš černým outfitem. A bílé tričko/košile je základní kousek každého šatníku. Pokud doma nemáte bílé tričko, bílou košili nebo ideálně obojí, vřele doporučujeme si je co nejrychleji opatřit. Vyřeší spoustu ranních dilemat. 

Zdroj: Pinterest 

 

Šperky a šminky, doplňky a boty

Náušnice, barevný lak na nehty, barevná rtěnka na rtech, hodinky, prstýnky, náramky. Krásně, elegantně a zajímavě vypadá také barevný šátek uvázaný kolem krku nebo klidně na kabelce. Zázraky dělají také boty. Ty mají velkou moc a velký vliv na to, zda jimi outfit pozvednete či naopak zabijete. Na botách opravdu záleží, mnohdy více než na celém outfitu. Své umí také sako se vzorem, například s kostkou. Klidně může mít černý základ. Stačí vzor a hned je outfit o něco "pozitivnější".

Zdroj: Pinterest

 

Černá kabelka jako základ outfitu

A co když je to naopak? Když základem vašeho outfitu je černá kabelka a rozrazit temnotu chcete jinak? Pásek se zlatou či stříbrnou sponou stačí. Stejně účinně působí také odhalené nohy, ať už s černými silonkami nebo bez. Černé kabelky z aktuální kolekce ZDE.

kozena maxi kabelka edda cernaKožená kabelka Armei černáKožená kabelka Daphne černáKožená kabelka Febe černáKožená kabelka Emma černáKožená kabelka Alessia černáKožená prošívaná kabelka Lucrezia černáKožená crossbody kabelka Daria černáKožená kabelka Sally černá

 

Ležérní střihy, které působí:

1. kancelářsky - rovné volnější nohavice a mokasíny, sako pánského střihu

2. chlapecky - volné střihy, oversized věci

3. bohémsky - široké nohavice, zvonové nohavice nebo rukávy věci trošku v "hippie" nebo retro stylu 

 

Černá pro dny deprese a úzkosti, černá pro rána plná nerozhodnosti a dilemat

Černá je komfortní barva. Dokáže nám poskytnout tzv. štít ve dnech a situacích, kdy to zkrátka potřebujeme. Dodá nám pocit bezpečí a pohodlí. Černá umí opticky "zeštíhlovat" a dokáže mnohé zakrýt. Je záchrannou sítí během ranních nesnází při výběru outfitu na den. Je volbou last minute příprav na párty, kde chcete být trochu (nebo hodně) sexy. Je pomocníkem pro večeře, kde chcete vypadat dobře a zároveň se dosyta najíst, aniž byste řešila nafouklé břicho. Je barvou, která se hodí pro mnoho událostí, která je zárukou, že se trefíte do dresscodu dané akce nebo příležitosti (neplatí pro svatby).

S láskou
Nikola, blaire.cz 

 

Zobrazit všechny recenze