Jak se obléci do letadla, autobusu a na jinou dlouhou cestu? | Outfity, kabelky a cestovní tašky

Přehoupli jsme se do druhé poloviny letní turistické sezony. Jste z těch šťastlivců, které nějaká dovolená ještě čeká? Kromě toho, že vám tiše závidíme, vám přinášíme přátelského rádce, jak vyzrát na počasí a dostat ze slunečních paprsků maximum, i když je počasí doma a v dovolenkové destinaci jako “nebe a dudy”. 

V tomto článku probereme, jak se obléci, aby vám během cesty do cílové destinace nebyla zima ani horko, cítili jste se pohodlně a jaká zavazadla se postarají, že budete mít vše důležité při sobě.

Obrázek článku

Zdroj: Pinterest

 

Když vás čeká dlouhý nebo krátký let

aneb co na sebe do letadla

Ať už se chystáte na 3 hodinový nebo 15 hodinový let, základní vybavení je stejné. Oblečte se pohodlně a vrstvěte. Vrstvy jsou základem úspěchu. Největší zima jde od nohou, to už nás učily naše babičky. Proto nepodceňujte výběr obuvi. Plné boty jsou praktické na přesuny se zavazadly a přestupy z jednoho dopravního prostředku do druhého. Navíc budete v teple. 

Je pochopitelné, že po výstupu z letadla v Egyptě nechcete mít na sobě džíny, triko a svetr, protože v Čechách v době odletu pršelo a bylo 15 stupňů. Proto si podle své osobní preference rozhodněte, kterou část “odhalíte” raději. 

outfits

Zdroj: Pinterest

Nosíte ráda kraťasy a sukně? Vezměte si tričko s rukávem a džísku nebo lehký svetřík přes ramena. Zahřejte si horní část těla. Nohy si můžete v případě potřeby přikrýt svetříkem. Praktický je také velký šátek, do kterého se můžete zabalit i celá - bude-li třeba.

Pokud ráda nosíte dlouhé sukně nebo maxi šaty, ty jsou do letadla parádní. Jste z těch, které nosí tílka a transparentní topy, ale nohy musí mít zahalené? Volte prodyšné kalhoty nebo dlouhé sukně. Nosíte-li ráda džíny, neváhejte je obléci. Doplnit je můžete tílkem nebo letním topem či halenkou, abyste se po výstupu z letadla neupekla. Pokud opravdu ráda chodíte naboso a nedělá vám problém volná obuv, naopak ji preferuje, obujte klidně sandálky nebo pantofle. Do letadla si ale vezměte ponožky pro případ, že by vám během letu přeci jen byla zima. 

Bílá je fajn, ale během nastupování, vystupování, kontroly zavazadel a tak podobně, se můžete snadno ušpinit. Doporučujeme proto barvy, které jsou trošku více tolerantní k různým čmouhám, skvrnám od kávy atd.

 

Kabelka, nejlepší přítelkyně ženy (nejen) na cestách

Na cestování je nejpraktičtější skladný batůžek, praktická velká kabelka nebo crossbody. Pozor si dávejte na obsah vašeho zavazadla, ať nemusíte u kontrolního pásu hledat na dně kabelky zapomenutý parfém nebo desinfekční gel na ruce. 

 

Kožený batůžek Ally oranžovýKožený batůžek Clea koňakově hnědýKožený batůžek Maisy olivově zelený

Batůžek vám nebude překážet a vejde se do něj poměrně dost. Velká kabelka může trošku překážet, pokud na ní nejste zvyklá, ale zase může nahradit příruční zavazadlo a schová svetřík, ponožky i knihu. 

Kožená kabelka - batůžek Zaira béžováKožený batůžek Manuela fuchsiovýKožený batůžek Alma kovově stříbrný

Menší crossbody je skvělou alternativou pokud máte i příruční zavazadlo, a nebo dostatek prostoru v klasickém kufru. Pak vám do letadla stačí jen ty nejdůležitější věci. Ty crossbody snadno pojme, přitom vás nebude omezovat v pohybu během manipulace nebo zatěžovat záda při čekání na letadlo nebo bagáž.

Kožená kabelka Ramona světle modrákozena crossbody kabelka leia konakove hnedaKožená crossbody ledvinka Merle hořčicově žlutá

 

 

Když cestujete autobusem aneb skupinový zájezd

Na dlouhé cesty autobusem je těžké najít vhodný oděv. Nejideálnější by byly tepláky nebo pyžamo, co si budeme nalhávat. To ale bohužel nejde. Hledejte proto kompromis a udělejte maximum pro to, abyste se cítila pohodlně, nikde vás nic netlačilo, nebyla vám zima v noci a zároveň horko, když teploty stoupají. Opět platí, že vrstvy jsou vaší spásou. Určitě si přibalte ponožky. Parádní je mít s sebou i deku, do které se zabalíte přes noc nebo v případě chladnějšího počasí. Dlouhé šaty, přes které oblečete svetřík nebo mikinu, pohodlné vzdušné kalhoty nebo šortky. Bavlněné tričko nebo volná košile. Ty se postarají o přístup vzduchu a vůni až do ubytování. Držte se dále od umělých a neprodyšných materiálů, ty pro vás během cestování nic dobrého neudělají. Pozor také na materiály, které se snadno mačkají. Přidělají vám akorát starosti a práci. Myslete také na to, že během dlouhého sezení vám mohou otéci nohy. Pohodlné a volné boty jsou proto základem. Vzdušná a lehká obuv vám zajistí komfort. Co vám určitě nesmí chybět na palubě autobusu je velká kabelka a kvalitní cestovní taška.

Kožená kabelka Adelia koňakově hnědáKožená kabelka Eliza šedáKožená kabelka Giulia fango

 

Road trip

aneb po vlastní ose vstříc dobrodružství

Rádi cestujete autem? Vše máte s sebou v kufru, zastavíte si, kdy potřebujete, žádní netolerantní spolucestující…má to své kouzlo. Pokud vám nevadí řízení a rádi jste pánem svého času, je to ideální způsob. Vydat se na dobrodružství, kdy cesta je cíl. Oblečte se pohodlně, ať vás netlačí kalhoty. Deka a ponožky jsou nejlepší parťáci. Do auta si můžete vzít vše potřebné, kdyby náhodou a přizpůsobit si jízdu svým potřebám. V tomto případě není tedy nutné se zbytečně stresovat, zda vám nebude zima či horko. V autě se můžete v případě potřeby převléci, přitopit nebo naopak pustit klimatizaci. Důležité je správné vybavení a správná zavazadla. Když máte tu možnost vlastního úložného prostoru, je to fajn, ale ani kufr auta není nafukovací. Balte úsporně a prakticky. Blaire cestovní tašky jsou kožené, praktické, kvalitní a navíc stylové. Hodí se pro dámy i pány. 

Kožená cestovní taška Billy černáKožená cestovní taška Milvia červenáKožená pracovní taška Daniele tmavě hnědá

Pokud cestujete se svým notebookem, nezapomeňte kvalitní tašku na notebook, která ho ochrání před nárazy nebo případnou nepřízní počasí.

P.S.: Nezapomeňte si platný cestovní doklad! :-)
 

Bon Voyage! 

S láskou

Nikola za blaire.cz  

Zobrazit všechny recenze