Letní horečka: Oživte svůj šatník, každý detail se počítá!

Letni horecka_FB_banner222

 

Přemýšlela jste někdy na tím, jaké by to bylo, neřídit se žádnými pravidly? Dělat, říkat, jíst a nosit, na co byste si zrovna vzpomněla. A bez následků? Stav totální blaženosti, že? Na chvilku…

Pak by to přestalo být “zakázané ovoce” a přestalo by nás to bavit. A tak je to se vším. Všechno je nové jen na moment, pak už je to známé, staré nebo okoukané. Některé věci nás baví déle než jiné. Zároveň ale každý dobrý přítel, byl na začátku úplně cizí člověk. Buďte otevřená novému, nebojte se zakázaného a nezapomínejte na to staré-známé-dobré.

 

Nebojte se “zakázaného” a dejte šanci neznámému (Pojďme si uvést několik přímo ukázkových příkladů…)

Růžová a červená. Svého času nejmódnější kombinace vůbec. Každý módní nadšenec věděl, že touto kombinací přenese přehlídkové molo do ulic lusknutím prstu. Následující sezónu bylo toto barevné duo zase totální tabu, těžko odpustitelné faux paux a růžovo-červená se tak stala “zakázané ovoce”. Ten, kdo v této kombinaci překročil práh svého domova, byl totální vyděděnec společnosti. Nebo hipster. Najednou tu máme rok 2018 a právě milovaná/nenáviděná barevná kombinace je opět na svém vrcholu. Troufnete si na ni?

Snad nemusíme ani zmiňovat manšestr. Cha…”manšestráky” jsme nosili asi všichni a to až do roztrhání. Když byly manšestráky sesazeny ze svého čestného místa, všichni nad nimi ohrnovali nos. No a dnes jsou manšestráky, dokonce manšestrákové soupravy, zase IN!

O “zvonáčích” a vycpávkách na ramenou raději pomlčíme…

 

Nezapomínejte na “staré známé”

Na druhou stranu existují věci, které si své čestné místo drží, ať se v módním světě děje cokoliv. Třeba černá, džíny nebo džísky. Nad tím vším osobitost. Je fajn, že planeta módy nám každý rok nabízí nový trend, a že návrháři na každou sezónu stvoří novou kolekci. Ale černá je černá a láska je láska. Máte doma kousek, který milujete a nosíte, ať se děje, co se děje? Určitě se ho nevzdávejte, o to spíše ne kvůli trendům. Ty odejdou, jak přišly a vrátí se tak rychle, jako odešly.

Přesto…máte-li odvahu, pusťte se do červeno-růžové nebo jakékoliv jiné kombinace. Alespoň v létě rozehrajete svůj šatník barvami. Stačí jeden barevný element a celý look dostane rázem nový rozměr. Zkuste to! Vždyť život je krátký na to, se omezovat.

Pokud si nejste jistá, kolik je tak akorát a co už je trochu moc, držte se PRAVIDLA DVOU. Dvě výrazné barvy na jeden outfit. Hlavně se toho nebojte, chybami se člověk učí.

 

Ranní chaos a módní policie

A protože ráno, když chvátáme do práce a máme hlavu plnou starostí, je těžké vymýšlet multibarevné kombinace. Co si budeme nalhávat, vlastně jakékoliv kombinace. Nejsnažší je zase sáhnout po té béžové halence, která jde ke všemu. Nebo těch černých šatech, co jsou tak akorát dlouhé a hodí se na každý pracovní den. Schůzka-neschůzka. Navíc, rána zpestřená otázkami typu: “Mamiii, já nevím, kde mám ponožky…” zkrátka nejsou ideálním prostředím pro tvorbu outfitů z módních butiků. Jakékoliv módní nebo barevné myšlenky v tu ránu přehluší starost o dětské ponožky a svačiny, partnerovu košili, mobil a snídani. Tedy v případě, že snídat stíháte…:-)

Zde si proto dovolujeme zmínit několik tipů, jak vnést barevný element do každého outfitu (i těch uspěchaných) a vypadat, že jste se vyspala do růžova a ráno vás oblékl sám Karl Lagerfeld!

  1. Rtěnky a laky na nehty. Nepodceňujte sílu detailů.
  2. Doplňky, doplňky a zase ty doplňky. Sponky do vlasů, prstýnky, náhrdelníky, řetízky, přívěsky, šály a šátky, přívěsky na kabelky, pásky…
  3. Boty.
  4. Kabelka! Kabelka je nejjednodušším a nejefektivnějším způsobem, jak dodat těm černým šatům nebo béžové halence šmrnc a barvu. Kabelka je vidět. Opravdu vidět. Nepodceňujte její sílu, výběr ani péči o ni. Kabelka je vaší vizitkou a poví o ženě a jejím charakteru mnohé. Někdy právě i o tom, jaké jste měla ráno :-)

 

Barvy léta

V létě se nebojte růžové kabelky ani té červené, a nebraňte se doplňkům na kabelky. Například šátek zavázaný kolem její úchytky je nenásilným a přitom efektivním způsobem, jak třeba právě zkombinovat dvě barvy. Pastelové barvy jsou přijatelným kompromisem i pro milovnice “neutrální zóny. Obláčková, světle žlutá, zelenkavá nebo fialková kabelka bude něžným a přitom zajímavým doplňkem každého letního outfitu. 

 

kozena prosivana kabelka stacy horcicove zlutaKožená kabelka Febe fangoKožená crossbody kabelka Jossie fialová

Kožená kabelka Harper zelenáKožená crossbody kabelka Vanda fuchsiováKožená kabelka Resse pudrově růžová

Kožená kabelka Sally olivově zelenáKožená crossbody kabelka Simona bíláKožená crossbody kabelka Bindy žlutá

 

Jen bílá to může být?

Tip: Pokud nejste milovnice barev nebo barevných kabelek, ale ráda byste na léto “odlehčila”, oživte svůj šatník kabelkou BÍLOUBílá kabelka vás rozzáří, aniž byste musela hodně vykročit ze své komfortní zóny. 

Pokud ani bílá není pro vaše oko a duši přijatelnou alternativou, zkuste jen o tón zesvětlit. Nosíte normálně černou kabelku?
Zkuste šedivou! Je vaší favoritkou hnědá? Jděte do béžové! I malý krůček vpřed se počítá. :-)

Na konec musíme zmínit pravidlo číslo 1: Buďte vždy sama sebou. Nejdůležitější je cítit se prostě dobře.

 

Krásné a barevné léto, a co nejvíce prosluněných dnů vám přeje Blaire! :-)

 

Zobrazit všechny recenze