Stylové outfity pro aktuální počasí | Co na sebe na jaře a v létě 2021

Dlouhodobá předpověď hlásí celkem stabilní výhled počasí pro následujících 14 dní. Čekají nás teploty kolem 20 stupňů, polojasná obloha a sem tam jarní deštík. Nebojte, neocitli jste se na kanále předpovědi počasí. Pro dobrý odhad "co na sebe" je znát počasí základ. Ne vždy to sice odráží realitu, ale ponětí o tom, jak venku bude, vám předpověď poskytne vždy. Jaro tedy konečně dorazilo a léto je za dveřmi! To znamená, že nám začíná období vzdušných šatů, krátkých (i dlouhých) sukní, páskových sandálků a topů bez rukávů. 

letní stylové outfity_1

Na následujících řádcích jsme pro vás připravili inspiraci na jarní a letní outfity, které vás nezklamou ráno ani odpoledne. Také tipy na to, jak být připravena proti případné nepřízni počasí. Protože co si budeme povídat...každé z nás se jednoho dne stalo, že nás překvapil přívalový déšť zrovna, když deštník nebyl v kabelce, odjíždějící tramvaj, kvůli které nás zradily sandálky nebo nefunkční klimatizace v autě. :-)

 

Šaty a zase ty šaty

Šaty jsou úžasný kousek šatníku hned z několika důvodů. Když zvolíte správný střih, jsou pohodlné, vzdušné a leccos odpustí. Natáhnete šaty a je to, oděv dne hotov, žádné ladění vršku a spodního dílu. Šaty jsou 2v1. Pokud chcete podtrhnout figuru, sáhněte po verzi bodycon. Oblečte malé černé a sexy outfit je na světě. Sofistikovaný oděv do divadla nebo důležitou událost? Pouzdrové šaty nebo volnější střih v délce midi nebo ke kolenům vás oblečou během chvilinky. Košilové šaty jsou super do práce i na výlet.

šaty

Zdroj: Pinterest

Šaty jsou zkrátka variabilní kousek, který vám poskytne krásný oděv na mnoho příležitostí. Pro jaro a léto jsou šaty jako stvořené. Přidejte silonky nebo legíny v délce ke kolenům (skvěle vypadají "přiznané"  ke kratším volným šatům tričkového střihu; pokud se nehodí, schovejte je) a zajistíte si komfort při chůzi i teplo na náchylné partie. :-)

Kožená crossbody kabelka Rossella olivově zelenáKožená prošívaná kabelka Flo koňakově hnědáKožená crossbody kabelka Vanda bílá

 

Nezapomeňtě na detaily: Džíska nebo sako pro zahřátí, tenisky nebo sandálky dle úvahy a počasí. Přidat můžete na šaty také lehký svetřík a odpoledne ho ladně přehodit kolem ramen. Barevná menší kabelka, ledvinka nebo shopper bag dle vašeho uvážení.

 

Overaly, kulotky, volné kalhoty a šortky

Milujete nohavice? A to bez ohledu na sezónu a množství rtuti na teploměru? Pro vás byly stvořeny overaly, šortky a volné střihy kalhot. Kulotky různých barev, materiálů a střihů jsou šik a sofistikované. Vzdušné jako šaty a neuvěřitelně stylové. Volné lněné kalhoty vypadají nenuceně a když je oblečete, je to jako mít na sobě vzduch. Šortky volnějšího střihu odpustí nedokonalosti a jsou vhodné do práce i pro volný čas. Snadno je vyšperkujete na veleváženější událost a nebo k nim oblečete obyčejné bavlněné tričko a "v jednoduchosti je krása" se zas a znovu potvrdí. 

kalhoty a overaly

Zdroj: Pinterest

Kožená kabelka Michella koňakově hnědáKožená kabelka Benedicta béžováKožená kabelka Anette koňakově hnědá 

 

Džíny, džínové šortky a džínové sukně

Protože ty z módy nikdy nevyjdou. Hodí se pro každou sezónu a počasí. Džíny jsou zkrátka držák - módní i v rámci šatníku. Džíny nepodléhají slovu "in" a trendům. Jejich střihy a délky ano, ale samotné džíny jako takové tu s námi budou skrze různé módní vlny.

Džíny v délce ke kotníkům nebo 7/8 jsou ideální pro jarní ráno i letní večery. Volnější střihy, rovné nebo rozšířené nohavice vypadají cool a jsou pohodlné. Skinny džíny, tedy ty upnuté, tvarují postavu a vypadají výborně také s delší halenkou, která je naopak vzdušná a volnějšího střihu. Střih mom jeans je uvolněný a pohodlný. Vypadá skvěle s košilí, obyčejným tričkem i barevnou halenkou. Barva, roztrhané detaily a další jemné nuance jsou to, co od sebe různé džíny liší. Možností je mnoho. Výběr je na vás. 

Džínové sukně různých délek jsou variabilní, skvěle vypadají a sluší každému věku. Klíčové je vybrat tu správnou délku a střih. Mini, midi, áčkového střihu, rovné, s rozparkem nebo bez. V modré, krémové nebo třeba černé barvě, s dezénem či bez.

Džínové šortky jsou další stálicí šatníku. Délku volte v závislosti na vašich preferencích, příležitosti, postavě a věku. Zvažte, prosím, vždy délku nohavic. Stejně tak zkontrolujte střih a jak padnou přes zadek. Zaříznuté džínové šortky nejsou nic pěkného. :))

džíny

Zdroj: Pinterest

Kožený batůžek Alcina béžovýkozena crossbody ledvinka tamra modraKožená crossbody kabelka Maura stříbrná 

Nenaleťte počasí

Deštník v kabelce, když je možnost deště, to je opravdu dobrá rada, které doporučujeme se držet. Minimalizujete tak případy, kdy jste ho zrovna nechala v autě a aha, ono prší. Džíska, sako, lehký svetřík nebo šátek v autě pro všechny případy, protože nikdy nevíte, kdy se někde zdržíte. Třeba v zahrádce na kávě. S příchodem večera zajde sluníčko a ochladí se. Šátek nebo třeba lehký svetřík přes sebe přehodíte a máte vystaráno. Náhradní boty v práci pro případy, kdy to ráno zkrátka netrefíte. To vše vám pomůže předejít situacím, kdy vás překvapí počasí a zaskočí vás nepřipravenou. Buďte ready! 

Sluníčko a jarní teploty na sebe letos nechaly čekat. Teď je tu ale máme, tak si ho pojďme užít plnými doušky. Naladí nás na léto, které je tu "cobydup". Máte v šatníku nějaké kousky, které vytahujete každé jaro a léto? Něco, bez čeho si teplé měsíce zkrátka neumíte představit? :))

 

S láskou

Nikola, blaire.cz

Zobrazit všechny recenze