Pastelové barvy pro jaro a léto | BLAIRE BAREVNÉ SÉRIE

Slunečné dny, ať už ty jarní nebo letní, jsou jako stvořené pro pastelové odstíny. Kabelka nebo outfit v pastelových tónech s jarem a létem prostě hraje. Svět rozkvétá a je prozářen slunečními paprsky. To nás přirozeně vybízí k tomu, abychom do naší garderoby zařadili více barev. Pastelově modrá, růžová a žlutá. To jsou tóny, které s teplým počasím rezonují. Zaměříme se na jejich kombinace, obzvláště kabelky v pastelových tónech dokáží s outfity tohoto období zázraky. Pojďme se vizuálně nabažit a předat si několik stylingových tipů.

Pastelové tony leto 2021

Dnešní článek je totiž takovým manifestem jara a léta...:)) 

 

Bledě modrá

tzv. baby blue, obláčková, barva nebe

Kožená kabelka Emma světle modráKožená kabelka Nita světle modráKožená kabelka Harper světle modrá

Bledě modrá barva je nositelná, trendy a sofistikovaná. Je jemná, ale není plytká. Tzv. baby blue je jedním z nejnositelnějších odstínů modré. Hodí se k mnoha dalším barvám a pro mnoho příležitostí.

Kombinovat můžete bledě modré kousky se světle růžovou, zelenou i žlutou. Trendy je také s bledě zelenou či fialovou. Například celo-modrý kostým v bledě modré barvě je aktuálně velmi stylovou záležitostí. Trend, který se nemusíte bát obléci do práce. Pokud kostýmky neunosíte, pořiďte si sako v bledě modré. Bude pro vás po celé jaro a léto neocenitelným barevným doplňkem, který je navíc funkční.

Pokud si barvy dávkujete spíše v menší míře, určitě jděte do bledě modré kabelky. To je detail, který dá každému neutrálnímu outfitu korunu (v tom dobrém slova smyslu). Co se neutrálních odstínů týče, nádherně vypadá bledě modrá kabelka s krémovou, bílou, béžovou či hnědou barvou.

babyblue

Zdroj: Pinterest

 

Bledě růžová

jedna z nejoblíbenějších barev vůbec

Kožená prošívaná kabelka Tiziana růžováKožená kabelka Elena růžováKožená crossbody kabelka Posie růžová

Světle růžová je jedna z obecně nejoblíbenějších barev. Proč? Je nositelná, oku příjemná, ženská, něžná a pozitivní. Světle růžová kabelka se vám bude hodit opravdu téměř ke všemu. Je variabilní, přizpůsobí se situaci a příležitosti. Chcete-li začít s barevnou kabelkou, nemůžeme vám doporučit jinou než bledě růžovou. Tu zkrátka unosíte. Bledě růžová barva si rozumí s dalšími pastelovými odstíny, ale i s neutrálními tóny. 

pink

Zdroj: Pinterest

 

Pastelově žlutá

barva slunce, léto volající, dovolenková

Kožená prošívaná kabelka Florence žKožená crossbody kabelka Rossella hořčicově žlutáKožená kabelka Cornelia žlutá

Žlutá barva je jedna z nejpozitivnějších barev barevného spektra. Je spojená s radostí a sluncem. Je veselá a krásná.

Nádherně vypadá s bílou a béžovou, hnědá jí zase dodá šmrnc, nositelnost a váženost pro pracovní den. Se světle růžovou, fialovou, baby blue a dalšími pastelovými barvami je ryze dovolenková. Volá léto, Aperol, slunce, vodu. Žluté šaty, halenka nebo třeba skřipec ve vlasech. Na detailech záleží a žlutá je pro detaily jako stvořená.

yellow

Zdroj: Pinterest 

 

Pastelově zelená a fialová

spolu i zvlášť

Světle zelená a fialková jsou dalšími pastelovými barvami, které jaro a léto rozsvítí. Skvěle vypadají v kombinaci i zvlášť. Bledě zelený komplet, sako či kostýmek ať už s kalhotami, kraťasy nebo sukní je pro letošní sezónu velmi "in". Už jsme se mu věnovali v jednom z předchozích článků, kde najdete i vizuální inspiraci.

Bledě fialová je barva, která v posledních letech získala na popularitě a letos je jí plný instagram. Například bledě fialové sako v tlumeném odstínu využijete i pro běžný pracovní den. Stejně tak nositelná a krásně vypadající je i halenka nebo květinové šaty na bledě fialkovém základu. 

dress

Zdroj: Pinterest

Tip: Květinový vzor

pro jaro a léto stvořen

Vzory obecně (například bílé kvítky) barevný základ oděvu rozrazí a udělají jej nositelnější. Květinový vzor je pro jaro a léto naprosto ideální!

 

Nosíte pastelové odstíny? Dáte jim letos šanci? :))

 

S láskou

Nikola, blaire.cz 

Zobrazit všechny recenze