Tipy na outfity pro přechodové období - ze zimy do jara stylově

Teploty se pomalu zvyšují a ve vzduchu začíná být cítit jaro. Náznak prvních paprsků probouzejícího se slunce nám dodává energii. Blíží se doba, kdy opět odhodíme vatové bundy a kozačky a oprášíme trenchcoaty a tenisky. Roční období mají své kouzlo a vnáší nám do života potřebnou variabilitu. Stejně tak i do šatní skříně. Pojďme se proto podívat, jak zvládnout přechodné období. Máme pro vás módní tipy na outfity, ve kterých vám bude příjemně v rámci nevyzpytatelného přechodového počasí.

Ze zimy do jara 22 

Saka, trenchcoaty, křiváky a džísky

Nikdy nezklamou, snesou vrstvu pod i šálu pro případ nouze. Dodávají oděvu šmrnc a chrání nás před nepřízní počasí. Ať už se rozhodnete pro kteroukoliv vrchní vrstvu, tato svatá čtveřice vás nezklame. Hodí se k teniskám i kotníkovým botám, stejně tak k lodičkám či balerínám.

treanchZdroj: Pinterest 

 

První vrstvy a silonky

Tzv. neviditelné vrstvy oblečení, které přiléhají na tělo a zahřejí. Zároveň nám umožní obléci lehké či transparentní materiály. Jako bonus, stojíte-li o to, mohou mít lehce tvarující efekt. Řeč je o silonkách, košilkách a šatech. Silonky a punčocháče jsou vděčné stálice milovnic sukní a šatů. Ty z vás, které preferují nohavice a experimentují spíše s vrchní vrstvou, zachrání tílka a košilky v tělových barvách. Výborným pomocníkem pro přechodové období jsou také bílé, tělové či černé upnuté šaty, které obléknete pod jiné např. transparentní šaty či jako teplou vrstvu pod šaty z lehkého materiálu.

 

Kabelky

Kabelka je základem outfitu, jeho doplňkem i praktickou nezbytností. Je to nejjednodušší způsob, jak ozdobit oděv něčím praktickým. Také nejjednodušším způsobem, jak outfitu dodat barvu, což se s příchodem jara hodí.

Kožená kabelka Matilde fangoKožená crossbody kabelka Rossella olivově zelenáKožená kabelka Miriama koňakově hnědáKožená kabelka Linna zelenáKožená kabelka Vilma lahvově zelenáKožená kabelka Megan šedá

*Všechny kabelky jsou k dostání ve více barevných provedeních. Stačí kliknout na obrázek.

 

Šály a šátky

Praktické i stylové. Šály a šátky jsou výbornými pomocníky pro přechodové počasí. Nikdy vás nenechají ve štychu. Navíc plní funkci stylového módního doplňku. Jste-li maminka, šátek vás zachrání od nejednoho fleku na tričku či blůze. ;-) 

šályZdroj: Pinterest

16075_damsky-satek-gretel-s-motivem-multicolor15787_damsky-satek-bobbie-svetle-modryDámský šátek Alsina s motivem květů bílý 

*Více z naší nabídky šál a šátků najdete ZDE.

 

Kšiltovky a čelenky

Kšiltovky jsou poslední dobou módní záležitostí. Ocení je nejen sportovně založené ženy, ale i maminky. Není totiž nic horšího, než když vám během procházky ještě svítí do očí a vy nemáte volnou ruku. Kšiltovka vám poskytne právě takovou tu "třetí ruku" a ta se, obzvláště za přítomnosti malých ratolestí, opravdu hodí! :)) Kšiltovku ocení také kterákoliv žena, která hledá stylový a praktický doplněk pro volný čas. Čelenky jsou zase nejen sofistikovaný a slušivý doplněk, ale i praktická záležitost. Znáte lepší způsob, jak zakrýt mastné kořínky, když suchý šampon už nestačí...?

Blaire tip: Kšiltovky Virulent (značka spoluzakladatele blaire <3) jsou stylové, kvalitní a šité v ČR. :-)

čelenky, kšiltovkyZdroj: instagramový účet @angelicablick a @kenzas 

 

Midi sukně a dlouhé šaty

Vypadají skvěle se svetry a jinými pleteninami, zahřejí a sluší jim křivák i džíska. Midi sukně a dlouhé šaty jsou pro přechodové počasí jako stvořené. Hodí se do práce i pro volný čas. Ladí k teniskám i lodičkám. Výbornou alternativou a stylovým kouskem zároveň jsou pletené šaty v midi délce. 

midiZdroj: Pinterest

 

5 zřejmých rad, kterých nedbáme (a vždy na to doplatíme)

1. Vždy mějte po ruce deštník. V ten den, kdy ho vyndáte z kabelky, protože "tam zbytečně zavazí, když je teď tak hezky", zmoknete.

2. Vrstvy jsou dobrý nápad.

3. Coffee to go vždy s víčkem. Jednou ho sundáte a dopadnete jako s tím deštníkem..."zmoknete".

4. Máte před sebou dlouhý den a zrovna potřebujete na nějakou dobu podpatky? Vezměte si s sebou boty na přezutí. I když si ráno myslíte, že to dáte, po obědě si budete přát mít ty boty na přezutí. 

5. Ráno se v tom necítíte, ale věříte, že se s outfitem zžijete, jak vyjdete ze dveří. Nezžijete. Pokud se ráno necítíte dobře v oblečení, které jste si večer připravila v hlavě, převlečte se. :-)

 

S láskou

Nikola, blaire.cz

Zobrazit všechny recenze