Trendy podzim 2022: Co se bude nosit?

Jaké módní trendy přinese nová sezóna? Co zaplní naše šatníky na podzim a jaké novinky nás v módním světě čekají? Každé roční období s sebou nese obměnu garderoby. Přizpůsobujeme se matce přírodě a její aktuální náladě. Co se tónů týče, kopírujeme barvy země a inklinujeme k odstínům odpovídajícím právě ročnímu období. Fashion Weeks nastolují jistou inspiraci, avšak pro běžné smrtelníky je většina modelů z runwaye tak trošku mimo realitu. V tomto článku se proto zaměříme na modely, které můžete vynést do ulic během obyčejného pracovního dne!

 trendy na podzim 22

Pruhy a vzory

Pruhy a vzory jsou nejjednodušším způsobem, jak rozrazit jednoduchý outfit, jak dodat na zajímavosti a jak se trošku odlišit. Svislé pruhy umí navíc prodloužit siluetu. Pokud máte plnější křivky, vodorovné pruhy dávkujte s rozumem, ty umí naopak rozšířit. Pokud ale vyberete správnou šířku pruhů a obléknete je na správné partie, budou vám naopak lichotit. Vzory, obzvláště ty zvířecí, jsou dominantní částí oděvu, proto by zbytek oděvu měl být decentní. Není však pravidlem, že vzory musí být křiklavou dominantou, naopak...béžový podklad s černými puntíky vlastně křiklavý není stejně jako "zebří" vzor. Když obléknete například vzorovanou sukni a obyčejný top v černé barvě, jedná se o neutrální oděv, který rozhodně nekřičí po přehnané pozornosti a hodí se klidně i do práce. Toto se lépe popisuje vizuálně než slovy, a tak snad na přiložené obrázkové inspiraci pochopíte "co se básník snaží říci". :))

pruhy a vzory

Zdroj: Pinterest 

 

Zemité tóny x výrazné barvy 

Zemité tóny jsou chotí podzimu, bez nich by to nebyl podzim. Odstíny hnědé, béžová, krémová, offwhite, světle zelená, khaki, ty jsou jistotou. Letošním hitem podzimu jsou ovšem barvy, výrazné barvy, a tak máte-li je rádi, tento podzim vám hraje do karet! Sytě oranžová, sytě růžová, sytě zelená a kanárkově žlutá se letos vetřely mezi zemité tóny a staly se trendem podzimu. Zemité tóny a barvy se skvěle doplňují, a tak se nebojte kombinace béžových kalhot a sytě oranžového saka. Naopak...zazáříte!

Dámské kostýmy

Je nutný další komentář? Dámské kostýmky se drží na výsluní už nějaký ten pátek. Vypadají totiž zkrátka skvěle a hodí se pro volný čas i pro oficiální události. Jsou sofistikované a slušivé. Dodají siluetu, šmrnc i styl. Zkuste je obléci v barvách nebo v kombinaci zemitého odstínu a výrazné barvy a máte vystaráno. Stylový, pohodlný a univerzální outfit máte ve skříni. Ready to wear!

barvy a zemité tóny

Zdroj: Pinterest 

Oversized 

Střih oversized, tedy větší než obvyklá velikost, je hitem už několik sezón. Ta letošní podzimní nebude výjimkou. Oversized saka a kabáty, svetry a topy jsou pro podzim stvořená. Oversized se nosí i džíny a košile. Je to pohodlné, stylové, pro podzim vhodné oblečení, které vám propůjčí "cozy vibes" a ten pravý podzimní komfort. Dávkujte s rozumem a s ohledem na vaši postavu. :))

oversized

Zdroj: Pinterest 

Pletenina a zajímavé střihy

Nejlépe v kombinaci! Průstřihy a různé uzle a další detaily se vetřely do přízně módních návrhářů a módních značek už na začátku roku. A drží se. Jemně pletený top se zajímavým střihem ve výstřihu, detailem uzlu v pase, decentním průstřihem či šněrováním nebo odhaleným jedním ramenem, je stylový a slušivý kousek podzimního šatníku. Oblékněte k džínům nebo širokým kalhotům. Zrodí se tak jednoduchá sofistikovanost. Skvěle vypadají také svetry s límečkem. Ten jim dodá tvar, hodí se do práce a zároveň jste pořád v teple. Jemně pletený svetr můžete během teplých odpolední, nejen na zahřátí, ale i jako doplněk, uvázat přes ramena (jako kabát) - viz.obrázek níže.

svetry a průstřihy

Zdroj: Pinterest  

Kůže

Nejste-li typ na kožené kalhoty (nebo vzhled kožených kalhot), které vypadají (máte-li odvahu) skvěle, dejte šanci bundě! Klasický křivák nebo třeba kožený podzimní kabátek jsou nejjednodušší variantou. Kožená sukně je další tip vhodný pro podzim. Ta vypadá skvěle se silonkami či punčocháči a zahřeje. V kombinaci s pleteným svetrem a kotníkovými botami je to sen mezi podzimními outfity. 

Kvalitní kožená kabelka je základ každé garderoby. Na podzim inklinujeme, stejně jako v módě, ke kabelkám v barvách země a přírody. Hnědé, béžové, krémové, khaki nebo zelené. Pokud chcete naopak kabelku, která váš neutrální outfit oživí, obohaťte svůj šatník o kabelku oranžovou nebo žlutou, ty jsou letos "in". Klasickou kabelkou v barvě vína nebo koňaku nic nezkazíte. Šanci můžete dát i teď na podzim trendy barvám - sytě zelené nebo výrazně růžové. 

Kožený batůžek Ambra hnědý17598-1_kozena-prosivana-kabelka-aviona-konakove-hneda17586-1_kozena-kabelka-delma-lahvove-zelenaKožená kabelka Mattia bíláKožená kabelka Lavinia černáKožená kabelka Vanesa béžováKožená kabelka Daphne koňakově hnědáKožená kabelka Madison zelenáKožený batůžek Isabella olivově zelený

 

Krásný podzim! 

S láskou

Nikola, blaire.cz

Zobrazit všechny recenze