Restart: 5 klíčových kousků, které potřebujete pro babí léto

Léto znamená prázdniny. Pro děti i dospěláky. Všichni totiž vybočujeme ze zajetých kolejí, spontánně plujeme životem a neřešíme své zajeté rituály. V práci se střídají dovolené, týmové schůzky jsou odloženy nebo nárazové a vše je zkrátka takové volnější. Léto ale pokořilo svou polovinu a školní docházka i klasický pracovní režim se zase blíží. Je tedy na čase vrátit se ke svým ověřeným rutinám a znovu zajet do kolejí, které nám vyhovují a dělají náš život jednodušší. Rituály a rutiny jsou totiž od toho, je to jejich poslání...ulehčovat nám život. Když máme něco naučené, co se denně/týdně/měsíčně opakuje, děláme to automaticky, tudíž u toho nemusíme přemýšlet. A to se v době, kdy je náš mozek neustále stimulován okolními i vnitřním vjemy, hodí.

Září je takový měsíc restartu. Babí léto nám pomáhá zvyknout si opět na "po-létový" režim a vrátit se zpět do pracovního procesu. Září je hladkým přechodem mezi létem a podzimem, mezi spontánností a režimem. Září je takový primetime měsíc. :-)

V tomto článku, jak už název i úvod napovídají, se zaměříme na ten RESTART. Na nový začátek, na novou garderobu, na novou kabelku a tak vůbec na babí léto. Co na sebe, když počasí má dvojí tvář? Pojďme se na září podívat pěkně zblízka...

Restart- 5 klíčových kousků, které potřebujete pro babí léto

Samozřejmě to chce kabelku, která bude ladit vašemu podzimnímu stylu. Kabelku, která je pro pracovní dny vhodná a praktická a pro volná odpoledne stylová. Na blaire.cz teď budou neustále přibývat nové modely a barvy, vyčíhejte si takovou, která vám maximálně padne! Ochutnávku přidáváme níže. 

Kožená kabelka Michella koňakově hnědáKožená crossbody kabelka Latisha černá s bílou kožešinouKožená crossbody kabelka Rossella olivově zelená17179_kozena-crossbody-kabelka-lea-cervena17494_kozeny-batuzek-maisy-olivove-zelenyKožená kabelka Nala vínově červenáKožená kabelka Maude fangoKožená prošívaná kabelka Annelies černáKožená kabelka Gisela koňakově hnědá

 *Všechny kabelky jsou k dostání ve více barvách, stačí kliknout na obrázek a budete odkázáni přímo na e-shop.

 

5 klíčových kousků šatníku, bez kterých se v září neobejdete

1. Sako

Dobře padnoucí, ke všemu se hodící, do práce vhodné, pro volný čas stylové. Zdá se to nemožné nacpat do jednoho kusu oblečení? Není. Například béžové sako se vám bude hodit naprosto ke všemu a téměř pořád. Do práce sofistikované a decentní, pro volný čas stylové a dobře se kombinuje jak s různými outfity tak s barvami. Pokud není béžová vaše barva, výborně a žensky vypadá sako v tlumeně růžové. Černé sako je klasika, která nestárne a nezklame. Jste-li barevný typ a máte ráda výrazné kousky, dejte vyniknout saku v barvě červené či zelené (ta je letos in). 

Velmi důležitý je střih saka. Musí padnout a sedět. Oversized saka vypadají ležérně a jsou stylové a nenucené. Sako na tělo v klasickém střihu dělá siluetu - zkusit můžete prodlouženou délku v kombinaci se širokými kalhotami. Sako "tak akorát", tedy ani vypasované ani oversized, je stálice šatníku. 

 sakoZdroj: Pinterest

2. Padnoucí džíny/kalhoty

Kdybychom museli vybrat jen jedny, letošní září by to byly kalhoty široké. Obyčejný top, sandálky a voilá...outfit volající babí léto ve stylu je ready. Avšak mom džíny nebo džíny v délce ke kotníkům maličko rozšířené (tzv. mini flare) vypadají se sandálky či pantoflíčky skvěle. Úžasně ladí také k mokasínám, které během září a následujícího podzimu využijete do sytosti. Přidejte košili a sako, stylovou kabelku, která sedí vašemu vkusu a máte vystaráno. Ráno vám bude příjemně a odpoledne jakbysmet!

džínyZdroj: Pinterest

3. Kvalitní košile/tričko

K džínům pro klasický look - můžete rozepnout o jeden knoflíček více a odít ležérně. Pokud obléknete košili jako sako třeba přes šaty, dodáte si potřebnou vrstvu se stylem. Barevná košile zase prodlouží vizuálně léto. Pro oficiálnější dojem přidejte podpatky a řetízkovou kabelku a můžete vyrazit na večeři či skleničku.

Kvalitní bavlněné bílé tričko je stálice šatníku a unosíte ho celoročně. Hodí se pod sako, k sukni i džínům. Jak košile tak základní tričko jsme zařadili do kousků v rámci Capsule wardrobe.

 košileZdroj: Pinterest

4. Midi sukně

Pro babí léto byla midi sukně stvořena. Zakryje více než mini nebo šortky, ale přitom poskytne kýženou vrstvu během záříjových rán. Navíc je to neskutečně ženský a sofistikovaný kus oděvu, který je variabilní a hodí se pro mnoho příležitostí. Obléci můžete midi sukni s tílkem a košilí i s mikinou nebo třeba lehkým svetrem. Stejně skvěle vypadá midi sukně s obyčejným tričkem a teniskami.

sukněZdroj: Pinterest

5. Slabý svetr či žerzejový top

Naprostý must-have babího léta. Když je ráno chladněji nebo se večer zatáhne a ochladí, je to zlato ve skříni. Pokud chcete vrstvu, která má tvar volte buď oversized střih a knoflíky nebo mikinový top s límečkem. Ten dodá šmrnc a efekt. Výborně vypadá a siluetu dodá také slabě pletený svetřík s výstřihem do V. Ten se skvěle hodí k džínám i sukni, vypadá stylově s teniskama, vyváží se s pantoflíčky a doplní mokasíny. 

svetrZdroj: Pinterest 

Bonus tip č. 6: Pantoflíčky či sandálky z léta ještě neuklízejte, během babího léta je unosíte! Není lepší kombinace než dlouhé kalhoty, tričko/košile a bosé nohy (tedy téměř bosé - v pantoflích). 

Užijte si zbytek léta a vstupte s optimismem do toho babího!

 

S láskou

Nikola, blaire.cz

 

 

 

Zobrazit všechny recenze