Trendy podzim/zima 2019/2020 | Co se bude nosit v nadcházející sezóně?

Obrázek článku

Nová sezóna je tu! Fashion weeks a/w 19/20 jsou v plné proudu a karty jsou rozdány - trendy podzim/zima 19/20 jsou jasné. Co se bude nosit, jaké struktury, materiály, barvy a vzory budeme nacházet v obchodech s oblečením během následujících měsíců? Jak vypadají módní výstřelky, ale především nositelné módní kombinace z přehlídkových mol pro rok 2019/2020? Pojďme si představit trendy sezóny a jejich přijatelnou podobu pro každodenní pracovní hodiny, víkendovou párty, kulturní zážitek nebo posezení s přáteli. 

 

Fialová, zelená a jejich kombinace s neutrálními tóny

Fialová se už druhým rokem hlásí o slovo. Letos se stala dominantní barvou přehlídkových mol. Společně se zelenou (jak jsme vám psali v minulém článku) se letos objevují v různých intenzitách a kombinacích. Například modelky oděné do nové kolekce Victorie Beckham překvapily sofistikovanými a velmi neobvyklými kombinacemi. Neutrální odstíny jako je béžová se na přehlídkovém mole objevily po boku fialové, zelené nebo vínové. V rámci fialové se nebojte dát vzniknout klidně celo-fialovému outfitu, a to různých odstínů a sytostí. Oblečená do fialové od hlavy až k patě budete letos za módní múzu.

11

Zdroj: Pinterest

Jednobarevné outfity a výrazné siluety

Silueta je ústředním elementem letošních kolekcí. Dbá se především na zvýraznění pasu a ramen. Také v módním světě se projevují tendence o genderovou vyváženost. Kostýmky a saka (klidně jako šaty), obzvláště s výraznou siluetou a celé v jedné barvě, ty jsou proto hitem sezóny. Tento trend je parádní a příhodný pro ženy, které tráví dny v kanceláři. Pokud nechcete úplně vystupovat z davu, obohaťte svůj šatník o jeden módní trend a přizpůsobte si ho svému pracovnímu dni. Sako a kostýmek - to je velmi slušivá a sexy záležitost! Kupte si o chlup větší sako a dejte mu šmrnc a tvar páskem. Tím oživíte kancelářský dresscode, budete vypadat sofistikovaně a přitom žensky. Máte-li ráda trend vycpaných ramen, mrkněte k babičce do šatníku, než se vydáte do obchodů - možná, že tam najdete retro sako s vycpávkami na ramenou, které bude dnes zase "IN". Navíc bude mít patinu, kterou novým kouskem nenapodobíte. K celo-béžovému kostýmku oblečtě fialovou nebo zelenou kabelku a budete jako vystřižená z přehlídkového mola Victorie Beckham. :-) 

 

Kostky a kostičky

Malé, velké, černobílé nebo jinak barevné. Kostky a kostičky jsou poměrně jednoduchým způsobem, jak dát outfitu vzor. Krásně vypadají kostkovaná saka, sukně, šaty nebo kabáty. Kabáty letos letí dlouhé a oversized. V kombinaci s kostkovaným vzorem máte o výrazný detail a zároveň nepostradatelný kousek podzimního a zimního šatníku postaráno. Kostky můžete do šatníku vnést i kabelkou, nechcete-li nic výrazného, kabelka je ideálním způsobem.

22  

Zdroj: Pinterest

Vzor hadí kůže

Vzhled hadí kůže se nevzdává ani na podzim. Nejjednodušším způsobem, jak zakomponovat hadí vzor do šatníku, je v podobě kabelky, opasku nebo bot. To jsou detaily, které mají velký efekt, aniž by vás nutily vzdálit se na míle daleko komfortní zóně.

 

Kožená kabelka Iris tmavě modráKožená crossbody kabelka Sharon fangoKožená kabelka Armei černá

 

Mini kabelky (xxs)

Další trend, který je ale v běžném životě použitelný jen po ubrání jednoho nebo dvou "x". Kabelky velikosti "s" užijete a oceníte na párty, do divadla a na další události, kde nechcete být zatěžována mnoha věcmi a mít ruce volné. Mini kabelka nabízí prostor pro pohyb i styl.

 collage

Zdroj: Pinterest

Kožená crossbody kabelka Melisa černáKožená prošívaná kabelka Flo koňakově hnědáKožená mini kabelka Irma černá

 

Kožené kalhoty, kožené kabelky, kožené sukně

Kožené kalhoty, sukně nebo kabelky. Ty asi nikdy nevyjdou z módy a letos jsou dokonce dominantou sezonních trendů. Lesklé kalhoty koženého vzoru, nejlépe s vysokým pasem - to je trefa do černého. Kožená kabelka je módní a navíc kvalitní. Kůže je jako víno, zraje s věkem. Investice do kožené kabelky není záležitostí sezony, to je investice na dlouhá léta dopředu.

3

Zdroj: Pinterest

Barvy padajícího listí

Ty, co jsou "in" každé podzimní a zimní období. Barevná paleta, kterou každoročně ve stejnou dobu vídáme kolem stromů. Barvy, které nepodléhají trendům. Barvy, které ožívají s ročním obdobím. Vínová a bordó, zelená, hořčicově žlutá, koňaková a hnědá. Tradiční barvy podzimu, které se nedají zastrašit přehlídkovými moly a svou cestu do našich šatníků si vždycky najdou. Tradice a rutiny mají své opodstatnění - existují a trvají, protože fungují. :-)

Kožená kabelka Alexis červenáKožená kabelka Alexis červená

Pro další barvy klikněte na kabelku

Kožená crossbody kabelka Samar černáKožená crossbody kabelka Samar černá

Pro další barvy klikněte na kabelku

kozeny batuzek maisy bezovykozeny batuzek maisy bezovy

Pro další barvy klikněte na batůžek

Kožená crossbody ledvinka Merle modráKožená crossbody ledvinka Merle modrá

Pro další barvy klikněte na ledvinku

 

Šaty přes kalhoty

Šaty na podzim? Šaty v zimě? Slyšíte dobře! Džíny nebo kalhoty a na ně obléci šaty, je další, sice méně obvyklou a přitom smysluplnou, kombinací. Tento trend má nesporné výhody. Zaprvé využijete letní kousky i v zimě a zadruhé vám bude teplo. Jako bonus budete letos také neuvěřitelně trendy. Pro lepší představu nabízíme vizuální doprovod.

5

Zdroj: Pinterest

 

Snad jsme vám poskytli přehled toho, co bude v následujících měsících plnit regály v obchodech s módou i ulice. Co bude znamenat - být "trendy". V neposlední řadě také to, co trendům nepodléhá. Sledovat trendy a vývoj módy je fajn. Nezapomeňte ale filtrovat a modifikovat jednotlivé módní výstřelky, ať je přestřelků, co nejméně, a především...ať se cítíte dobře! Mít přehled a být "up-to-date" je dobře a je zdravé. Nenechte se ale ovládat nebo omezovat tím, co je "in". IN jste vy, když se cítíte ve své kůži. <3

 

S láskou

Nikola, blaire.cz

 

Zobrazit všechny recenze