Kabelka na každou dovolenou | Batůžky, ledvinky, crossbody

Obrázek článku

Léto...prázdniny...dovolená. Všechno se zpomalí, problémy se zmenší, svět se zdá hezčí. Ať už se chystáte kamkoliv, vypněte.
Problémy, starosti a životní hlavolamy nechte doma. DOVOLTE si DOVOLENOU. Abyste během dovolené měla volnou hlavu
a také volné ruce, nezapomeňte si přibalit tu správnou kabelku, batůžek nebo ledvinku. V následujících odstavcích se to pokusíme
rozdělit podle několika scénářů dovolené.

 collage1

Aktivní dovolená v přírodě, aneb skály, lesy, louky, lomy...

Vydáváte se do přírody objevovat krásy krajin, památky zemí našich, sousedních nebo zaoceánských? Bude potřebovat batůžek! A ne ledajaký. Praktický a kvalitní.  Stylový sice není nezbytné, ale příjemné plus určitě ano. Na co se během výběru zaměřit: Kapsy, uspořádání batůžku, praktičnost, barva. Také materiál, velikost a pevnost. Turistický batoh v pravé výšce a šířce u nás nenajdete, to vás odkážeme do sportovních a turistických potřeb. Avšak kvalitní kožený batůžek na cesty všeho druhu ano.

Tady je několik příkladů pro inspiraci.

                       Kožený batůžek Tabby bordó    Kožený batůžek Tamira tmavě modrý

                           Kožený batůžek Isabella fangoKožený prošívaný batůžek Lauren koňakově hnědý

 

Aktivní dovolená ve městě

aneb památky, města, uličky, gelato, fotka sem fotka tam a vždyť už to znáte

Vydáte-li se poznávat nové destinace, dříve neviděná nebo znovu objevená města, doma nebo za hranicemi, batůžek je číslo jedna pro holky, které mají rády všechny své cennosti při sobě. Šikovné jsou multifunkční kabelky blaire, které jsou batůžkem i kabelkou v jedné. 

Kožený batůžek Alcina béžovýKožený prošívaný batůžek Lauren zelenýKožený batůžek Letta hnědýKožený batůžek Rianna černýKožený batoh Gemma koňakově hnědýKožený batůžek Manuela fuchsiový

 

 

Pro ty, které si vystačí s foťákem, penězi a slunečními brýlemi jsou tu ledvinky a malé crossbody kabelky. Ledvinka a crossbody kabelka má tu výhodu, že na ni celou dobu vidíte, takže ani v davu turistů během velmi náročné cesty na náměstí Marca Pola nebo při tlačenici v Japonském metru vám nikdo nemůže nic odcizit.  

Kožená crossbody ledvinka Sia fialováKožená crossbody ledvinka Tracy tmavě modráKožená crossbody ledvinka Merle fango

 

Plážová holka 

Malý výlet v půlce dovolené, po večerech kavárničky, večeře nebo drobné nákupy a jinak sex on the beach na pláži? Líná dovolená, dny, kdy nemusíte nic a můžete všechno. Pro takové dny se hodí kabelka. Respektive dvě kabelky. Malá a velká. Velká na den, malá na noc. Ať nemusíte přemýšlet, ať nemusíte nic přendavat, ať máte jasno. Život bez dilemat je totiž jednou z výsad líné dovolené. Co vás napadne, to uděláte, co se vám nechce, nad tím mávnete rukou. Bez výčitek, bez následku. Jen tak...MÁTE TOTIŽ DOVOLENOU.

Malá kabelka - snídaně, obědy, večeře, procházky, malý výlet, kavárničky

Kožená crossbody kabelka Daria petrolejováKožená crossbody kabelka Salima cihlováKožená crossbody kabelka Ornella fialová

 

 Velká kabelka - na cestu, do auta, do letadla, případně výlet v půlce týdne

Kožená kabelka Eliza oranžováKožená kabelka Matilde černáKožená kabelka Daphne šedá

 

 3 nezbytnosti, díky kterým zvládnete dovolenkové nesnáze na jedničku

1. Průjem, vyrážka a tak podobně - buďte připravena, přečtěte si, jaké komplikace mohou plynout z rozdílností různých podnebí a vyzbrojte se! Bez opalovacího krému, ať vás ani nenapadne vyrazit za sluníčkem! Léky na alergii a různou intoleranci mějte při ruce, stejně tak kinedril. P.S.: Někdy pomohou jen léky místní. Když narazíte na místní lékárnu, opatřete si je preventivně, neztratí se, bacha jen na datum expirace. 

2. Kniha, hudba, křížovky - dojde-li na rozepři, dejte si sluchátka, pusťte si relaxační hudbu a začtěte se do oblíbené knihy. Zachrání vás od toho, abyste ve vzteku řekla něco, co by vás pak po zbytek dovolené mohlo mrzet.

3. Lahvinka dobrého pití - ochutnejte místní drinky nebo si (pokud cestujete autem) přibalte své oblíbené pití. Alkohol je přeci jen občas dobrým přítelem a na dovolené můžete být "lehce ovíněná" vlastně kdykoliv. :-)

 

Poznámka na závěr: pokud jste vášnivá fotografka, nezapomeňte si přibalit adekvátní počet paměťových karet, případně externích disků s dostatečnou pamětí pro uložení všech vašich snímků. Nehledě na to, že ani technika není stoprocentní, proto si fotky ukládejte na více míst, ať o ně nepřijdete.

 jjjj

Zdroj: Pinterest

DŮLEŽITÉ: Dovolenou si užijte bez výčitek a naplno! Zasloužíte si to! <3

Nikola, blaire.cz 

Zobrazit všechny recenze